Sladká volská oka
Potřebné ingredience
400g listového těsta, 1 vejce na potření, 250g měkkého tvarohu, 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 60g změklého másla, 1 žloutek, špetka citronové kůry, půlky kompotovaných měruněk, pečící papír
Postup přípravy
Tvaroh vymícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem, citronovou kůrou a rozpuštěným máslem (já rozehřívám v mikrovlnce) do hladka.
Střed každého koláčku naplníme tvarohovou náplní a poklademe půlkou měruňky.
Na plechu vyloženém pečícím papírem pečeme při 220C dozlatova.
přísady pro přípravu.....
tvarohová nádivka už je připravená, půlky měruněk okapané, vejce na potření nachystané.....
vyvalíme těsto (jednu část) a rozdělíme na 6 čtverců....
těsto upravíme do čtverců a pořádně kraje přitiskneme a pak potřeme rozšlehaným vejcem...
naplníme tvarohovou nádivkou a položíme půlky měruněk....to samé uděláme s druhou částí těsta...
nakonec dáme péct do předem vyhřáté trouby na 220C...doba pečení + - 10-15min
A je hotovo....
celkově ta to dobrůdka i s pečením zabere 30min....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé