Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Helenské rohlíčky

0.0
Helenské rohlíčky

Potřebné ingredience

TĚSTO 1 kg hladké mouky 150 g másla 100 g sádla 200 g krupicového cukru kůra z 1 citronu 1 lžička soli 50 g droždí asi 500 ml mléka NÁPLŇ strouhaný kokos smíchaný s cukrem nebo instantní kakao 2 vejce cUKERNÝ ROZVAR 300 ml vody 40 g vanilkového cukru

Postup přípravy

Mouku v míse rozžmolíme s tukem, cukrem a citronovou kůrou. Dobře promícháme a ve směsi uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme ho trochou vlažného mléka a počkáme asi 10 minut, než vyběhne kvásek.

Pak přilijeme zbytek mléka a ručně zaděláme těsto, které necháme pod utěrkou hodinu kynout (mělo by zdvojnásobit svůj objem).

Poté z těsta odkrajujeme kousky a tvoříme bochánky o velikosti pingpongových míčků, klademe je na pracovní desku a necháme opět vykynout.

Bochánky pak rozválíme do oválků-trojúhelníčků, posypeme kokosem smíchaným s cukrem nebo instantním kakaem a zarolujeme do tvaru rohlíčků. Na plechu je potřeme rozšlehanými vejci a pečeme dozlatova.

Mezitím, co se rohlíčky pečou, rozvaříme ve vodě cukr. Po upečení ještě horké rohlíčky tímto rozvarem potřeme.

příprava 20 minut
kynutí 1 hodina
plnění a pečení 1 hodina

Jinak já nápln zkusila i tvaroh a ořechovou nápln a je to taky moc dobré :-) a dělala jsem z půlky dávky, což je tak na 25 rohlíčků

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

darinka30 9. 9. 2011, 14:06
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
lidare 9. 9. 2011, 11:33
(Y)vypadají moc lákavě a jsou moc pěkné (C) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie