Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 46 návštěvníků)

ČESNEKOVÝ CHLEBÍČEK - nejenom na Silvestra!

0.0
ČESNEKOVÝ CHLEBÍČEK - nejenom na Silvestra!

Potřebné ingredience

veka nebo bageta, česnek, máslo (lépe opravdové, ne Ramu) - na jednu veku stačí asi 6dkg, sůl, koření (nejlépe provensálské, ale stačí tymián), alobal nebo pečící papír

Postup přípravy

Utřeme máslo s prolis. česnekem, solí a kořením a mažeme tenkou vrstvou jednotlivé krajíčky veky - vždy jen jednu stranu - klademe krajíčky opět vedle sebe. (Pokud děláme z bagety, nakrájíme na asi třícentimetrové kousky, ale nedokrojíme, aby se úplně nerozpadla). Zbytkem másla potřeme vršek. Pevně zabalíme do alobalu (došel, takže to dneska zkouším v pečícím papíru). Dáme alespoň na dvě hodiny do ledničky odležet. Pečeme v troubě nebo pod grilem asi dvacet minut - na nejslabším stupni. Účelem je, aby se nahoře vytvořila křupavá kůrčička, vevnitř by mělo pečivo zůstat krásně vláčné a provoněné bylinkami. Podává se ještě teplé, studené už to není ono. Pokud někomu česnek nevoní, stačí jen koření - u nás je o chlebíček vždycky velký boj.. :o)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 30. 11. 2013, 17:01
(novy rok) (novy rok) (novy rok) (novy rok) (novy rok)
tumkal 30. 12. 2010, 11:47
Výborná mňamka |:o). Jen nesmíte zapomenout osolit, jako já (smich) ,-) (novy rok)
alimama 31. 12. 2010, 12:20
@tumkal Stane se.. :-) Zrovna jdu ne něj, snad taky nezapomenu! Veselý Silvestr vinšuju! (silvestr)
LeniVa 3. 1. 2009, 14:31
Fakt doporučuji!! |:o) Včera jsme si dali s kuřecí směsí a vynikající!!! (clamp) Večku jsem měla udělanou a připravenou v mrazáku a pak rovnou dala do trouby. Trvalo to trošičku déle, ale za tu trpělivost to stálo (Y) (Y) (Y)
alimama 31. 12. 2008, 10:59
Zase po roce oživuju.. |:o)
petunie7 15. 9. 2008, 12:14
(Y) (Y)Lákavééé :-) :-) :-) :-)
teoder36 15. 9. 2008, 12:05
(Y) (Y)zní to dobře,zkusíme a uvidíme :-) :-) (hello) (hello)
enestejša 15. 9. 2008, 11:54
Dělávám si ho do zásoby. Z mražáku pak rychle do trouby k rychlé večeři nebo nečekané návštěvě.
ASliva 31. 12. 2007, 15:49
.... taky dělám!!! Je to naprosto báječné papáníčko, praktikuji hlavně v létě jako přílohu, když se griluje. Dělám většinou z větších baget a řežu je na silnější šikmé plátky. Každopádně všem doporučuji, uvnitř je pečivo super vláčné a zvenku zas krásně křupavoučké a hlavně móóóc dobroučké. Nenechávám ani odležet, rovnou to šoupnu do trouby nebo ten gril.
alimama 2. 1. 2008, 12:37
@ASliva To je skvělý nápad! Čistým býložravcům se při grilování kromě cuket nebo brambor nedá nic nabídnout - to mě nikdy nenapadlo, my konzumujeme česnekový chlebíček spíš v zimě za kamny.. :-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie