Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

NA KAŠEL !!!!!

0.0
NA KAŠEL !!!!!

Potřebné ingredience

2 větší cibule, cukr moučka

Postup přípravy

Nakrájíme si cibule na drobno, dáme do misky, a zasypeme asi 2 pol. lžícemi cukru. mírně promícháme, zakryjeme a dáme do lednice odležet. Cibule pustí šťávu. Tu pak podáváme po malých lžičkách ráno na lačno. Známá od které máme recept, říkala, že lze podávat i jako prevenci proti nachlazení.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sui 3. 1. 2008, 14:34
(Y) jojo opravdu funguje,já však místo cukru používám med .
Mourinka 10. 1. 2008, 8:19
@sui Taky používám med, k cibuli to přidá ještě vitamíny a cenné látky z medu. Myslím, že o medu jsem se dočetla právě tady na MMB. (hello)
lumka 3. 1. 2008, 14:32
Jo děláme to už asi tak 25 let,je to dobrá pomoc na průdušky,já prosypávám krystalem. (Y) (Y)
lulu66 10. 1. 2008, 1:52
@lumka Ludmilko píšete že medicínky z cibule už děláte 25,no a tak budete určitě vědět jestli bych mohla tuhle medicínku udělat 11ti měsíčnímu raubíři máme ted opravdu ošklivý kašlík a nevím zda mu to mohu udělat.Jsem mladá,nezkušená :-) :-) :-) :-)tak bych potřebovala poradit. Moooc vám předem děkuji za odpoved. Lucka (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Janžurka 10. 1. 2008, 8:36
@lulu66 Lucko,malé dítě nemá ještě vyzkoušené takové suroviny,jako je cibule,je dost dráždivá...Pokud to chcete vyzkoušet ,tak bych ten koncentrát,který vám vznikne alespoń poředila,třeba čajem,ona ta cibule je celkem agresivní..proto zabere!Nezapomeńte ale,že cibule v jídle způsobuje i bolení bříška a prdíky,tak opravdu málo...Místo toho cukru bych doporučovala raději med(tuzemský,nekupovaný v obchodech,tam se přimíchává cizokrajný med,který může způsobovat alergie) (Y) |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie