(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Opékaný tempeh s rajčatovým kuskusem a máslovými zelenými fazolkami a hráškem

Potřebné ingredience
Uzený tempeh, kuskus, rajčatový pyré, kari koření, zelené fazolky, hrášek, bylinková sůl, máslo, olej
Postup přípravy
Na troše oleje orestujeme kuskus, přidáme vařící vodu (vývar), kari koření, trochu rajčatového pyré (kupuji italské v krabičce), zakryjeme pokličkou a necháme nabobtnat. Cca 10 minut. Poté promícháme, aby byl kuskus nadýchaný.
Tempeh nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na pánvi vymazané olejem. Já používám grilovací pánev.
Fazolky a hrášek uvaříme (nejlépe v páře), pak přendáme na pánev,kde se dělal tempeh, přidáme kousek másla, bylinkovou sůl a prohřejeme.
Neuvádím množství surovin, ale na dvě porce potřebujeme zhruba 1 tempeh, necelý hrnek kuskusu, hrnek vody a asi 1 dcl rajčatové pyré.
Dobrou chuť.
Tempeh nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na pánvi vymazané olejem. Já používám grilovací pánev.
Fazolky a hrášek uvaříme (nejlépe v páře), pak přendáme na pánev,kde se dělal tempeh, přidáme kousek másla, bylinkovou sůl a prohřejeme.
Neuvádím množství surovin, ale na dvě porce potřebujeme zhruba 1 tempeh, necelý hrnek kuskusu, hrnek vody a asi 1 dcl rajčatové pyré.
Dobrou chuť.

Na grilovací pánev můžeme k tempehu přidat i "šmakouna". Předem jsem si ho naložila do oleje a koření.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

barvice
(upraveno)
10. 1. 2012, 19:00
Dobrý den Pavli můžu se zeptat co je to ten tempeh
vypadá to moc dobře



nahlásit

kalimera
(upraveno)
11. 1. 2012, 10:01
@barvice
Dobrý den, tempeh je něco jako sójový sýr tofu, ale mnohem lepší
, pokud zadáte do vyhledávače, objeví se vám spousta informací i receptů, např. http://www.dia-potraviny.cz/tempeh.html
.


nahlásit

alfleila
(upraveno)
21. 10. 2011, 21:56
Přiznám se, že tempeh jsem ještě neochutnala, ale na tom talíři to celé vypadá moooc lákavě! A zdravě!!


nahlásit

kalimera
(upraveno)
22. 10. 2011, 18:19
@alfleila
Ivi, moc děkuji
. Já jsem tempeh "objevila" teprve letos a nedám na něj dopustit
. Moc doporučuji
. Už jsme ho grilovali i venku na ohni a
.




nahlásit