(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
jak konzervovat připravovaná jídla
Potřebné ingredience
Může mě některá maminka poradit,jestli se dají připravovaná domácí jídla pro naše prcky dát do skleniček třeba po přesnídávce a zavařit?A jestli jo,tak prosím JAK.Je to hrůza,kolik stojí jedna sklenička pokrmu pro naše prcky,vzít je do hospody,tak si můžou dát s klidem poloviční porci čehokoliv a za stejné peníze.Proto bych chtěla mít vždy po ruce něco do zásoby,třeba kdyby musel manžel dělat tátu a mámu najednou a přeci jen trošku ušetřit.Děkuji.Alice
Postup přípravy
Děkuji.Alice
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
markous
(upraveno)
7. 2. 2008, 14:16
Já když uvařím třeba polevku tak ještě horkou plním do skleniček třeba od přesnídávky otočím vzhůru a nechám vychladnout,Pak uložím do ledničky vydrží sice jen týden,ale když přijdem z venku tak je to rychle ohřáté, žádné rozmražování.
nahlásit

Monadelka
(upraveno)
9. 1. 2008, 13:52
Holky smím se zeptat jak dlouho takto zavařená jídla vydrží??
děkuji moc


nahlásit

miriam07
(upraveno)
9. 1. 2008, 13:29
Zavařuju přesně jako Martina
a jde to i s jídlama pro dospělé, jen do větších sklenic, do vtšího hrnce a pak hurá na dovču
jen ty sklinky ponořím celé. Dělám tak omáčky, ale i jen dušenou zeleninu, biftečky



nahlásit
ondruska
(upraveno)
4. 1. 2008, 22:18
já jsem si pro případ nouze vždy zavařovala do šroubovacích sklenic - třeba od majolky,džemů - dala jsem dovnitř obsah-polévky atd., řádně uzavřela a pak v hrnku na plotně(na dno hrnku jsem dala kus látky-hadru),postavila sklenice, zalila vodou -nemusí být ani celé ponořené a pak nechala vařit 15 minut (voda v hrnku musela bublat.). takto jsem to vezla i na dovolenou a v pohodě. Jenom jedna sklenice se mi nechytla a tak se to muselo vyhodit, ale to poznáte okamžite, prostě se vyboulí víčko.
nahlásit
A´ja
(upraveno)
4. 1. 2008, 23:54
@ondruska
Přesně tak jsem to myslela.jste zlato,že jste se mi ozvala a já to určitě zkusím.Děkuji moc.Alice





nahlásit

Myšule
(upraveno)
3. 1. 2008, 21:49
Mám na to malé plastové krabičky,velikostí odpovídají jedné porci,na víčko můžu napsat,co to je,a šoupu do mrazáku
právě pro případ,že bych byla mimo provoz a oni tu byli sami
Přítel ví,kam sáhnout





nahlásit
A´ja
(upraveno)
4. 1. 2008, 23:57
@Myšule
Děkuji za zprávičku Vaše zkušenosti se mě hodí a určitě je využiju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!










nahlásit
kocar
(upraveno)
3. 1. 2008, 21:41
Dobrý večer, já do nedávna dělala totéž.Uvařené jídlo jsem dávala do skleniček od přesnídávek a nechala vychladnout a pak dala do mrazáku.
nahlásit
A´ja
(upraveno)
4. 1. 2008, 23:58
@kocar
Děkuji za radu určitě to vyzkouším!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Alice






nahlásit

bubble
(upraveno)
3. 1. 2008, 21:40
Nejlepší to je zmrazit, klidně i ve skleničkách, jen nesmí být úplně plné, aby nepraskly. Zavařování bych se asi trochu bála, zvlášť s masem....
nahlásit
A´ja
(upraveno)
5. 1. 2008, 0:00
@bubble
Děkuji za zprávičku zkusím to i s tím masem a uvidíme.Udělám hokus pokus a něco snad vyjde.Hezký večer.Alice




nahlásit