Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 39 návštěvníků)

levná,dobrá,pro mrňata

0.0
levná,dobrá,pro mrňata

Potřebné ingredience

jablíčka,jáhly-vločky-pohanku,vanilkový pudink,jogurt

Postup přípravy

Naši kluci jsou obrovští jedlíci takže jsem vymýšlela jak co nadstavit aby se pořádně napapali a pochutnali si.
Výběr obiloviny nechám na vás já to vařila včera poprvé a tak jsem vyzkoušela prozatím jáhly,ale myslím,že to půjde s čímkoli .

Jáhly propláchneme horkou nejlépe vroucí vodou a dáme vařit. Když už jsou do poloměkka přidáme oloupaná a jadřinců zbavená jablíčka (pokud jsou moc kyselá můžete přidat hroznový cukr). Sem tam zamícháme aby se nám jáhly nepřipálily. Když už je všechno hezky měkké a rozvařené na pyré (můžeme ještě rozmixovat tyč. mixérem) přidáme ve vodě rozmíchaný puding a už jen povaříme. Nalejeme do sklenic a skladujeme v lednici. Já to měla moc husté, takže když jsem to klukům dávala smíchala jsem jim to s jogurtem a můžu vám říct, že jim to hooodně chutnalo, pořád jen otvírali pusinky a když už nic nezbylo moc se jim to nelíbilo. Takže přeji dobrou chuť vašim broučkům a dejte vědět jestli jim chutnalo.
PS: vařila jsem to už i s vločkama a pohankou a taky to mělo úspěch. A s vločkam to mělo úspěch při zácpě, moc dobře pak kluci kakali :o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

daja18 14. 4. 2013, 11:41
ja jsem se chtela zeptat a ten puding udelate v 1 litru vody nebo to rozmichate jen v trosce vody
xlmakrela 17. 4. 2013, 18:28
@daja18 (L) (L) (L) puding jsem dávala jen když to bylo moc řídké a nebo toho bylo málo a nebo ještě na zjemnění, vzala jsem trochu vody, pokud dítko už může mléko(poměr jako na klasický puding), tak místo vody vemte mléko a rozmíchejte v něm prášek a pak už jen zamíchat do jáhel a povařit,aby se puding uvařil (L) (L) (L) (L)
Lenka S 18. 1. 2009, 21:07
Chtěla jsem se zeptat, od kolika měsíců to může mimčo nebo je to pro větší? Děkuji
Luciášš (upraveno) 17. 1. 2009, 14:41
už to vařím, tak sem zvědavá co na to řekne malá,ale děkuji za tip, dělala jsem jáhly zatím jen na slano.Musím konstatovat,levný, rychlý a hlavně jedlý, přidala jsem ještě banán a místo jogurtu jsem dala zakysandu a bylo to mňam.Díky za receptík
xlmakrela 21. 1. 2009, 10:34
@Luciášš není zač jsem ráda,že chutnalo (Y) ;-) naší kluci to milují ,taky jim dávám banán a nebo jablka nahrazuji přesnídávkama kterýma jsem se na podzim zásobila :-$ (hello)
hankaa3 10. 1. 2009, 19:40
To vypadá dobře (Y) Taková kombinace by mě nenapadla (F). Sice mimi nemám, ale zkusím to a pak písnu (C) Snad nezapomenu :-)
xlmakrela 11. 1. 2009, 22:13
@hankaa3 Zkuste je to dobré,posledně jsem toho udělala více a babča si taky pošmákla (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie