(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kachní prsa s povidlovou omáčkou

Potřebné ingredience
2 kachní prsa, 1 mrkev, ½ celeru, 1 cibuli, 2 cm zázvoru, 1 jablko, 1 l vývaru, 0,2 l červeného vína, 1 lžíci rajského protlaku, 2 lžíce povidel, 1 lžíci másla, olivový olej, skořici, mletý kmín, nové koření, sůl, pepř
Postup přípravy
Kachní prsa naložíme do směsi soli, pepře, nového koření, mleté skořice, oleje a necháme marinovat. Poté prsa zprudka na pánvi opečeme(nejprve stranu s kůží) a přendáme na 60 - 90 minuty na 100 °C do trouby. Na špeku do tmava orestujeme celer a mrkev. Přisypeme zázvor, cibulku, jablko a opět necháme opéci. Přidáme protlak, povidla a červené víno, provaříme, zalijeme vývarem a necháme zredukovat. Poté vše rozmixujeme, přecedíme a zjemníme máslem. Podáváme s bramborovou kaší
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

peke
(upraveno)
21. 10. 2011, 8:02
Je to z Babicových dobrot? Viděla jsem, jak to tam vařil... Vypadá to lákavě


nahlásit

Marcela 1980
(upraveno)
21. 10. 2011, 14:24
@peke
Ano jen to maso delam jinak.
nahlásit

sarus 46
(upraveno)
20. 10. 2011, 14:34
To vypadá super

nahlásit