Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Kachní prsa s povidlovou omáčkou

0.0
Kachní prsa s povidlovou omáčkou

Potřebné ingredience

2 kachní prsa, 1 mrkev, ½ celeru, 1 cibuli, 2 cm zázvoru, 1 jablko, 1 l vývaru, 0,2 l červeného vína, 1 lžíci rajského protlaku, 2 lžíce povidel, 1 lžíci másla, olivový olej, skořici, mletý kmín, nové koření, sůl, pepř

Postup přípravy

Kachní prsa naložíme do směsi soli, pepře, nového koření, mleté skořice, oleje a necháme marinovat. Poté prsa zprudka na pánvi opečeme(nejprve stranu s kůží) a přendáme na 60 - 90 minuty na 100 °C do trouby. Na špeku do tmava orestujeme celer a mrkev. Přisypeme zázvor, cibulku, jablko a opět necháme opéci. Přidáme protlak, povidla a červené víno, provaříme, zalijeme vývarem a necháme zredukovat. Poté vše rozmixujeme, přecedíme a zjemníme máslem. Podáváme s bramborovou kaší

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

peke 21. 10. 2011, 8:02
Je to z Babicových dobrot? Viděla jsem, jak to tam vařil... Vypadá to lákavě (Y) (Y)
Marcela 1980 21. 10. 2011, 14:24
@peke Ano jen to maso delam jinak.
sarus 46 20. 10. 2011, 14:34
To vypadá super (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie