Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Kuřecí lasagne se sýrovou omáčkou

0.0
Kuřecí lasagne se sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

2 lžíce olivového oleje,100g mletého kuřecího masa,1 a 1/2 hrnku nakrájené slaniny,2 stroužky česneku,45g porku,1 a 1/2 hrnku nakrájené mrkve,2 lžíce zajského protlaku,500ml kuřecího vývaru,12 plátků zelených lasagní

Postup přípravy

ve velkém kastrolu rozpálíme olej a rychle na něm osmachneme mleté kuřecí maso se slaninou.vařečku od sebe odělujeme hrudky masa.pridame prolisovany česnek,nakrájený porek a mrkev -já mrkev moc nemusím tak jsem dala jen půlku mrkve a nahradila jsem brokolici,a restujeme ještě 5 miniaž zelenina změkne.přidáme rajský protlak a vývar,osolíme,opepříme.uvedeme do varu,přiklopíme a vaříme cca 30 min.
sýrová pmáčka:v pánvi rozpusatíme máslo,přidáme mouku a za stálého míchámí přilejeme mléko.když omáčka začne houstnout,vaříme ji několik minut a přidáme polovinu nastrohaného sýra a sušenou hořčici-já je nesehnala tak jsem dala normální.podle chuti dosolíme a opepříme.
do zalékané mísy dáme po vrstvách vždy směs masového směsí,plátky těstovin,sýrové omáčky a opakujeme a na vrch končíme kuřecí směsí a posypeme strouhaným sýrem. a pečeme ccca 1 hod. v přehřáté troubě 190 C až se na povrchu oběví bublinky a zlatavá kůrčička

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 1. 2. 2013, 7:51
Dnes idem na ne (pl) (pl) (pl) (Y)
castilla 20. 2. 2010, 17:51
Dnes jsem dělala,jakožto první lasagnový pokus. Byly vynikající. Moc děkuji za receptík. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie