Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Bezlepkový jablečný koláč

0.0
Bezlepkový jablečný koláč

Potřebné ingredience

40 dkg bezlepkové mouky JIZERKA, 1 celá HERA, 1 bílý jogurt, 1 celý prášek do pečiva, jablka, cukr, skořice, rozinky.

Postup přípravy

Mouku s práškem do pečiva, Herou a bílým jogurtem zpracuji na vále v jemné, vláčné těsto ( trvá to déle, než se všechny suroviny spojí dohromady, ale nakonec je z toho opravdu pěkné těsto :-), které si rozdělím na dvě poloviny. Z jedné vyválím placku ( podsypávám opět Jizerkou, lepí se ), opatrně přenesu na pečícím papírem vyložený plech. Těsto se snadno trhá, ale na plechu si ho dodatečně upravím ( domodeluju ) do potřebného tvaru. Na něj přijde bohatá vrstva jablek, oslazených cukrem, skořice a rozinky. A opět připravíme placku z druhé poloviny těsta, tvarem a velikostí je třeba uzpůsobit ji tak, aby překryla tu spodní s jablky.
Dáme péct, v mé elektrické troubě dělám cca 55 minut při 150° max. 160°.
Koláč je nejlepší druhý den, kdy je od jablek už hezky vlahý ( po upečení se zdá spíš suchý ) a navrh je třeba pocukrovat, v těstě totiž žádný cukr není.
Je jednoduchý, rychlý a u nás hned snědený :-))

Spodní placka s jablky, skořicí, rozinkami a cukrem.

Druhou vrstvu těsta si po vyválení radši překrojím ještě napůl, snadněji se přenese, trhá se.

Koláč po upečení.

Nejlepší je druhý den a hodně pocukrovaný :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sarkaT 18. 10. 2015, 10:45
Je VYNIKAJÍCÍ! Pekla jsem minulou neděli a dnes znovu. (Y) (Y) (Y)
Ilonáček 4. 2. 2010, 15:12
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie