(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
○○KAŠTANOVÉ ŘEZY○○
Potřebné ingredience
Na korpus- 4 vejce, 6 Pl cukru mletého , 6Pl polohrubé mouky , 1 dcl oleje , 1Pl kakaa , 1 prášek do pečiva , NÁPLN: 100g másla , 3-4Pl cukru moučka , 1 kaštanové pyré (v receptu je 250g, ale kostka váží 200, takže jsem přidala do těch 250g z druhého), 1 zlatý klas (nahradila jsem vanilk. pudingem) , 2.5dcl mléka , ŠLEHAČKA: 4 PL krystal cukru , 3 dcl mléka , 2 šlehačky v prášku , 1 ztužovač šlehačky
Postup přípravy
vyšleháme celá vejce s moučkovým cukrem do pěny, přidáme prosáte kakao, mouku a prdopeč, zlehkla zamícháme a vlejeme do vymaštěné a vysypané formy či plechu velikosti 25x 35cm.Pozor! do větší ne, korpus je nizoučký!Pečeme cca 20min
Z mléka a zlatého klasu (pudingu), a cukru uvaříme hustý puding a necháme vychladit, bud mícháme, nebo zakrejeme folií. Doporučuji dát cukru méně-spíš 2-3 Pl cukru, na nás mohl být zákusek méně sladký.
V míse vyšleháme máslo , pak zašleháme kaštanové pyré, nakonec schládlý puding
Hotový krém natřeme na vychladlý korpus a pěkně urovnáme,a dáme do lednice ztuhnout-bude se líp natírat druhá vrstva
Cukr krystal svařííme na karamel, zalejeme mlékem,povaříme a necháme vychladnout,pak schladit v lednici.Pak přidáme 2 práškové šlehačky, přidáme ztužovač a vyšleháme dotuha.Pak natřeme na krém z pyré, posypeme kakaem , nebo ozdobíme dle fantazie:-)
Zákusek jsem si našla na slovenském MMB u Dariny H. ID 65763.Tímto jí děkuji:-)
○○○○○○○○○○○○○○c○○○○○○○○○○
Když jsem pekla podruhé....dala jsem do pudingového základu jen 3 lžíce cukru.
A šlehačku v prášku jsem nahradila rostlinnou šlehačkou (250ml), kterou jsem vyšlehala se ztužovačem,trochou ml cukru a přidala karamelovou ochucovací pastu .Předpokládám, že ne všichni mají doma karamelovou ochucovací pastu......místo ní můžete použít karamelový topig co se dává na poháry.V tomto případě bych již nesladila šlehačku:-)
Musím říct, že varianta s rostlinnou šlehačkou byla lepší, ne tolik sladká:-)
Z mléka a zlatého klasu (pudingu), a cukru uvaříme hustý puding a necháme vychladit, bud mícháme, nebo zakrejeme folií. Doporučuji dát cukru méně-spíš 2-3 Pl cukru, na nás mohl být zákusek méně sladký.
V míse vyšleháme máslo , pak zašleháme kaštanové pyré, nakonec schládlý puding
Hotový krém natřeme na vychladlý korpus a pěkně urovnáme,a dáme do lednice ztuhnout-bude se líp natírat druhá vrstva
Cukr krystal svařííme na karamel, zalejeme mlékem,povaříme a necháme vychladnout,pak schladit v lednici.Pak přidáme 2 práškové šlehačky, přidáme ztužovač a vyšleháme dotuha.Pak natřeme na krém z pyré, posypeme kakaem , nebo ozdobíme dle fantazie:-)
Zákusek jsem si našla na slovenském MMB u Dariny H. ID 65763.Tímto jí děkuji:-)
○○○○○○○○○○○○○○c○○○○○○○○○○
Když jsem pekla podruhé....dala jsem do pudingového základu jen 3 lžíce cukru.
A šlehačku v prášku jsem nahradila rostlinnou šlehačkou (250ml), kterou jsem vyšlehala se ztužovačem,trochou ml cukru a přidala karamelovou ochucovací pastu .Předpokládám, že ne všichni mají doma karamelovou ochucovací pastu......místo ní můžete použít karamelový topig co se dává na poháry.V tomto případě bych již nesladila šlehačku:-)
Musím říct, že varianta s rostlinnou šlehačkou byla lepší, ne tolik sladká:-)
kaštanové pyré..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
morcice
(upraveno)
3. 1. 2013, 13:21
můžete mi prosím poradit kde se dá kaštanové pyré koupit,v supermarketech ani neví co po nich chci díky, Monika
(Gabriška)
(upraveno)
3. 1. 2013, 13:27
@morcice
Zkuste některý Lidl.Tam ho mívají (v mrazáku, jako zmrzliny).Ale bohužel ne v každém městě Na Slovensku bývá běžně v každém obchodě-kdybyste někdy měli cestu
katka 777
(upraveno)
1. 1. 2013, 8:48
vyzerajú super,vyskúšam...
(Gabriška)
(upraveno)
2. 1. 2013, 21:46
@katka 777
Díky Budu ráda, když dáte vědět, jak vám chutnaly
Iveta21
(upraveno)
1. 1. 2013, 8:20
Bomba, Velká dobrota
(Gabriška)
(upraveno)
1. 1. 2013, 19:26
@Iveta21
děkuji
Vera N
(upraveno)
4. 10. 2012, 20:25
(Gabriška)
(upraveno)
1. 1. 2013, 19:26
@Vera N
Kacur
(upraveno)
27. 11. 2011, 13:10
Jsem pekla předevčírem Moc dobré. Akorát jsem dala klasickou živočišnou šlehačku. Mně osobně chuť kaštanového pyré připomíná čokoládu "milenu-kofilu" prostě jakoby v tom byl rum nebo tak něco? Nepřijde vám to tak někomu? Jinak přeji pohodové Vánoce všem
(Gabriška)
(upraveno)
27. 11. 2011, 18:30
@Kacur
Kačko, děkuji za zprávičku Jsem ráda, že chutnaly Příště také zkusím s živočišnou šlehajdou...ta v prášku mi přijde dost sladká A máte pravdu, já v něm taky cítím rum, nebo rumové aroma Krásné a pohodové Vánoce i Vám
Lištička3.
(upraveno)
26. 11. 2011, 18:39
Dnes jsem koupila kaštanové pyré - 250g v Lidlu a stálo 12,90Kč.
(Gabriška)
(upraveno)
27. 11. 2011, 18:30
@Lištička3.
super
gonzar
(upraveno)
26. 11. 2011, 16:55
Gábi, to jsou nádherné řezy. To pyré zkusím sehnat, už několik receptů jsem četla na MMB-SK a myslela jsem si, že se dá sehnat jen na Slovensku.
(Gabriška)
(upraveno)
26. 11. 2011, 17:49
@gonzar
Ali, děkuji Tak vyzkoušej Prý už se dá sehnat u nás v Lidlu Jako zákusek to není špatné Pro nás docela netradiční, zvláštní chut .Ale za vyzkoušení to stojí
evčoun
(upraveno)
24. 11. 2011, 11:29
Určitě zkusím vypadá zajímavě.
(Gabriška)
(upraveno)
24. 11. 2011, 21:34
@evčoun
Vyzkoušjte a dějte vědět, jak vám chutnaly
marbrix
(upraveno)
5. 11. 2011, 7:35
Řezy vypadají velice lákavě.
(Gabriška)
(upraveno)
5. 11. 2011, 14:50
@marbrix
Díky
JIRUŠ
(upraveno)
1. 11. 2011, 14:47
tak to jsem ráda za recept určitě vyskouším,pyré mám v mrazáku
(Gabriška)
(upraveno)
5. 11. 2011, 14:50
@JIRUŠ
Vyzkoušejte Budu ráda, když dáte vědět, jak vám chutnalo
Medapusicek
(upraveno)
1. 11. 2011, 6:48
Prosím kde se dá koupit to kaštanové pyre. Děkuji Marie
Ivettka
(upraveno)
1. 11. 2011, 8:55
@Medapusicek
kaštanové pyré dostanete nově koupit v Lidlu, mají ho mezi mraženým zbožím a vypadá to jako ruská zmrzlina - taková kostra
(Gabriška)
(upraveno)
1. 11. 2011, 6:52
@Medapusicek
Kaštanové pyré mi dovezli rodiče ze Slovenska.Tam je k dostání běžně.U nás ho prý nabízí Lidl.Najdete ho v mrazáku, v balení jako kostka másla