(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kynuté šátečky
Potřebné ingredience
Těsto jako na "číňana" - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83483&user=125300 - 100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Llžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání)
Postup přípravy
Z vykynutého těsta jsem vyválela obdélník, půlku jsem "projela" válečkem-rádýlkem, rozkrájela na jednotlivé kousky, plnou část naplnila višňovým gelem, překlopila "prokrájenou" částí a přimáčkla okraje. Před pečením a po upečení jsem potřela šátečky sladkou vodou.
Těsto na "číňana" se mi opravdu osvědčilo - i šátečky jsou z něj výborné!
Těsto na "číňana" se mi opravdu osvědčilo - i šátečky jsou z něj výborné!
- váleček-rádýlko
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mirka3011
(upraveno)
18. 2. 2012, 19:50
Děkuji, určitě vyzkouším
mirka3011
(upraveno)
14. 1. 2012, 16:24
Můžu se zeptat, jak děláte ten višňový gel, popřípadě, kde se dá koupit? Díky Mirka
ivana.king
(upraveno)
16. 1. 2012, 13:20
@mirka3011
Mirko, višňový gel jsem si kupovala tady: http://www.sladke-peceni.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=743&category_id=42&keyword=ovocn%C3%BD+gel&option=com_virtuemart A musím říct, že mi dost chutná
dajas
(upraveno)
2. 10. 2012, 16:52
@ivana.king
chtěla bych se optat ohl. gelu, jaké s ním máte zkušenosti? Koupila jsem si malinový, zdá se mi kyselejší, zatím jsem ho použila 1x při pečení mufínů a nebylo to špatné. Prosím Vás, máte zkušenost, zda se dá použít gel i za studena? Děkuji za info. Daniela
ivana.king
(upraveno)
3. 10. 2012, 8:58
@dajas
Kupovala jsem jenom višňový - kyselejší je, používám ho hlavně pod sladký krém na dorty = tedy za studena.
vevercak78
(upraveno)
4. 11. 2011, 22:24