Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

osvěžující dobrota

0.0
osvěžující dobrota

Potřebné ingredience

Na těsto: 2 středně velká jablka,400 g pol.mouky ,1 balíček PDP,250g cukr krupice,2 lžíce kakaa,1 vejce,125 ml mléka a 125 ml oleje Na nápln : 300 ml smetany ke šlehání,350 ml bílého jogurtu,2 balíčky vanilkového cukru,1 balíček želatinového ztužovač Dr.Oetker,100 ml vody Na polevu : 1/2 balíčku nápoje v prášku Tang pomeranč,375 ml vody,1 balíček vanil.pudinku

Postup přípravy

Těsto...Jablka nastrouháme na hrubém struhadle,přidáme zbytek ingrediencí a uděláme těsto.Dáme na vymazaný plech a upečeme.
Nápln...Smícháme jogurt a vanil.cukr,můžeme přidat i trošku moučkového cukru,záleží na každém.UUšleháme šlehačku,smícháme spolu s jogurtem.Podle návodu uděláme ztužovač a pomalu vmícháme do šlehačky.Na vychladlý korpus dáme nápln.
Poleva....Pomerančový nápoj smícháme s půlkou vody a dáme na sporák.Do druhé půlky vody zamícháme pudink a to pak dáme dohromady.Uvaříme jako běžný pudink,necháme vychladnout a pak nalijeme na jogurtovou nápln.Necháme v chladnu.

Recept není můj,mám ho z časopisu a možná tu i někde je :-)My tento dezertík máme moc rádi a vždy je hned fuč...Dobrou chut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie