Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 36 návštěvníků)

Marlenkové kuličky

0.0
Marlenkové kuličky

Potřebné ingredience

Hotové perníkové pláty (Tesco(,karamelizované kondenzované mléko(Penny,popř.vlastní výroba),tekuté Granko,trošku rumu,hrst mletých ořechů.

Postup přípravy

Manžel si hodně oblíbil kuličky z Marlenky, tak jsem chtěla zkusit domácí variantu. Ingredience jsem přidávala od oka, ale výsledek byl dobře zpracovatelný, a vše je hotovo za chviličku.
Medové pláty necháme chvilku vysušit na topení a pak je rozemeleme najemno (trochu necháme bokem na obalení),v míse k nim přidáme trošku rumu a asi půl-třičtvtě plechovky karamelizovaného mléka, Dělá ho Bohemilk a já jsem ho koupila v Penny,kdo nemá musí si povařit dvě hodinky plechovku klasického kondenzovaného mléka den dopředu.Dále přilijeme asi tři lžíce Granka, nemusí ale být, kuličky pak budou čistě jen medové, nebo můžete klasické kakao rozpustit ve trošce rumu a přilít takto. Hmota musí mít takovou konzistenci,aby se z ní daly tvořit kuličky, takže přidávejte ty tekuté věci opatrně. Uždibujeme malé kousky, ze kterých si uděláme na ruce placku(jde to lépe, když máte vlhké ruce) na plačičku dáme půl lžičky karamelového kondenz. mléka, okraje přehneme,stáhneme k sobě a dokoulíme opatrně do kuličky, aby jsme náplň uprostřed moc nerozmačkaly.Nekoulejte zbytečně moc, kulička nemusí být dokonale hladká, nerovnosti se ztratí po obalení.Na obalení smícháme drobky, které jsme nechaly stranou a do nichž jsme přidaly hrst mletých ořechů.Kdo má tekuté Granko, hotové kuličky jím ještě zhora pocáká.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 8. 11. 2016, 14:02
(C)
lubca007 11. 7. 2013, 22:32
(Y) (Y) (Y)
juvajuva 29. 3. 2012, 9:48
(Y)To vypadá moooc dobře!
jarla 29. 3. 2012, 9:45
vyzkouším (Y)vypadá to dobře (Y)
rolo 15. 12. 2011, 16:43
Dobrý den, zaujal mě Váš recept na marlenkové kuličky, ale chtěla jsem se zeptat o jaké perníkové pláty se jedná? Pochopila jsem asi perník na strouhání nebo můžou to být i normální perníčky domácí pečené? Děkuji Rolincová
Pája Š. 15. 12. 2011, 17:36
@rolo medové pláty jsem kupovala v tescu i v globusu, je to takový polotovar asi na medovník
zanetkaR 15. 12. 2011, 16:46
@rolo tak to by mě taky zajímalo,mám tady domácí perníky,které už se mi krásně sypou a nevím do čeho je zpracovat a tohle by bylo ideální...
Csibinka 15. 12. 2011, 19:40
@zanetkaR Jj, jsou to polotovary, obdelníkové placky, bývají u trvanlivého pečiva.Ale určitě použijete i domácí perníčky, taky jsem použila trošku nepovedených medových trubiček... :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie