Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Rychlý mungo salát

0.0
Rychlý mungo salát

Potřebné ingredience

Mungo jsem objevila teprve nedávno, ale je fakt bezva. Všem, komu chutná syrový hrášek, bude určitě chutnat taky. Stačí dle návodu na obale nechat naklíčit a pak stačí smíchat, s čím vás napadne.

Postup přípravy

2-3 dny naklíčené mungo (cca půlka pytlíku, tj. 200-250 g)
zakysaná smetana
barevná paprika
pekingské zelí pár listů
pár plátků šunky
mozarella (nebo jiný sýr)
lze přidat i vařená vejce
sůl, pepř (já používám chilli), lze i trochu česneku

Vše nadrobno nakrájet, přisypat mungo, smíchat přiměřeně se zakysanou smetanou, okořenit.


Jiná varianta je např. s Rio Mare tuňákem a najemno nakrájenou cibulkou.

Jednoduché a přesto pěkně zasytí.

Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sarus 46 7. 1. 2012, 12:31
Určitě zkusíme, klíčky si děláme doma , nechávám klíčit i čočku.
Vanusak 8. 1. 2012, 13:54
@sarus 46 Šárko, zkuste. Teď jsem obměnila s vajíčkem a sýrem (jak s olomouckými tvarůžky, tak s hermelínem), promíchala se zakysanou smetanou, kořením do páliva a taky mňamka. (Y)
cozumel 14. 12. 2011, 10:43
Hurá, po receptech na samé cukroví konečně pořádný recept (Y) určitě vyzkouším, zeleninu v tomto ročním období konzumuji velice málo
Vanusak 14. 12. 2011, 15:36
@cozumel Evi, děkuju! Já si na něm vždycky pošmáknu a lze jakkoliv obměňovat, třeba místo zakysanky dát cottage. Je to úplně to samé jako salát ze sojových bobů apod. Lze smíchat s tím, na co máme chuť :-)
Eiffelka 13. 12. 2011, 22:43
V těch klíčcích byla E. Coli :-o :-(
Vanusak 14. 12. 2011, 8:24
@Eiffelka Dančo, byla nalezena už ve vyklíčených fazolích a jednalo se o konkrétní dodávky od konkrétního farmáře. Tyhle mungo fazole si necháte vyklíčit sama. A stejně určitě už to ale dali do pořádku, klid. ,-) A kdyžtak lze nechat projít varem.
lidare 13. 12. 2011, 20:55
A kde se to koupí,ještě jsem to neviděla a ani jsem nepátrala :-$
cozumel 14. 12. 2011, 10:44
@lidare Určitě je mívají v Bille mezi ostatními pytlíkovanými saláty - alespoň já je tam občas vídávám
Vanusak 13. 12. 2011, 22:09
@lidare Určitě ve zdravé výživě a nebo už se dají sehnat v bio koutku ve větších supermarketech, např. některém Intersparu. Vyzkoušejte. (Y)
Marselinda 15. 1. 2012, 21:49
@Vanusak Dobrý večer Ivo, já je kupovala vždycky už s klíčkem. Na polystyrenovém tácku potažené potrav. folií. To jsou ony a nebo jsou ještě nějaké jiné? A jak je necháte klíčit?
Vanusak 18. 1. 2012, 12:17
@Marselinda Marcelko, to budou určitě ty samé, ale když si je necháte naklíčit sama, jsou lepší. Návod na klíčení je z druhé strany na obale munga. Je to jednoduché, nejdřív necháte přes noc v lednici ve vodě a pak další dny necháte jen v nádobě, vylijete vodu a už jen proplachujete, aby nebyly suché a tak za 3-4 dny jsou klíčky správně dlouhé, cca 2-3 cm. Delší by už být neměly. Dobrou chuť! :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie