Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Jemné pudinkové řezy

0.0
Jemné pudinkové řezy

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky, 1 kostka droždí, 75g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 75g rozpuštěného másla, 1 vejce, 250ml vlažného mléka Náplň: 2 balíčky vanilkového pudinku, 80g cukru, 1 litr mléka Poleva: 100g čokolády na vaření, 75g kokosového nebo 100% tuku

Postup přípravy

Koláč dělám většinou z poloviční dávky, je to tak akorát do větší dortové formy. Je skvělej, vždycky je hned pryč...Jak tak koukám, fotografka ze mě nebude. Tak až budu dělat příště, pokusím se nafotit líp:-). Ještě k těstu, v originálním receptu je dělané ze sušeného droždí, takže je to rychlovka jen se všechno smíchá a nechá vykynout bez kvásku. Já ale sušené droždí nemám ráda, tak to dělám z normálního a to je vždy potřeba dát o něco víc mouky aby těsto bylo vláčné a šlo vyválet. Já nedělám ani to, prostě udělám těsto, po kouskách ho natlačim do formy a na pudink ho dávám také tak, vždy jeden kousek vedle druhého. Ale samozřejmě pak koláč nevypadá tak pěkně a na fotce je to i vidět.

Ohřejeme si mléko, do něj dáme lžíci mouky, lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Na teplém místě necháme vykynout kvásek.

Do mísy si dáme mouku, cukr, špetku soli, vajíčko (dělala jsem jen poloviční dávku, tak jsem dala pouze žloutek), přidáme kvásek, promícháme

přidáme rozpuštěný tuk

a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

Zatím co nám kyne těsto, uvaříme si pudink podle návodu na sáčku.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny,

jednu natlačíme do formy,

na ní nalijeme pudink,

na to si vyválíme druhou polovinu těsta, dáme jí na pudink a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Trvá to tak asi půl hodinky.

Vychladlé polejeme polevou, kterou si připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem. Dáme do lednice a až je moučník úplně vychladlý, můžeme dlabat. Je skvělej, do nás padá neuvěřitelnou rychlostí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie