Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Ovocné řezy Hanky K. - nenáročné, lehké, vynikající

0.0
Ovocné řezy Hanky K. - nenáročné, lehké, vynikající

Potřebné ingredience

15 dkg polohrubé mouky, asi 1/2 pytlíčku prášku do pečiva, 15 dkg cukru moučka, 6 lžic horké vody, 4 žloutky, 6 bílků, ovocný kompot - nejlépe broskve, meruňky, mandarinky nebo i mix, 2 vanilkové pudinky, 2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 1 šlehačka, 1 ztužovač šlehačky

Postup přípravy

Piškotové těsto: Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáváme cukr a postupně i mouku s troškou prášku do pečiva. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků. Vylijeme na plech a upečeme (asi 30 min.).

Než piškot vychladne, připravíme si "želatinu" a šlehačkovou náplň.

Šlehačková náplň: Šlehačku ušleháme se ztužovačem dohusta. Kysané smetany osladíme vanilkovým cukrem a smícháme se šlehačkou. Náplní potřeme upečený vychladlý piškot. Na náplň poklademe ovoce z kompotu (větší kousky například broskví pokrájíme)

Želatina: Šťávu z kompotu doplníme vodou do obsahu 1 litru. Vmícháme 2 vanilkové pudinky, dáme vařit a vaříme asi 2 minuty do zhoustnutí (stále mícháme). Když je želatina vlažná, lijeme ji na ovoce. Řezy je potřeba uchovávat v chladu.

Tento ovocný moučník mne mile překvapil, je opravdu výborný, ne moc sladký a vypadá moc dobře i na oslavu. Ten na fotce je dělaný z broskvového kompotu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

smecarka 11. 2. 2012, 15:04
Včera jsem upekla, a dnes již téměř nic v pekáči nezbylo :-D :-D :-D :-D! Skvělý recept, ještě jsem piškot namazala marmeládou a nemělo to chybu! Díky za receptík (L) (L) (L)
NikaV 13. 2. 2012, 13:40
@smecarka Jsem ráda, že Vám chutnalo (Y) a díky za milý komentář. (F)
chucky 1111 5. 2. 2012, 8:12
Také děláme,známe pood názvem Džusová dobrota
NikaV 6. 2. 2012, 11:21
@chucky 1111 A ten džus je místo šťávy z kompotu? Nebo místo té vody? Že bych příště vyzkoušela... (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie