Řezy KARAMELKA - RECEPT 14484

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

MOUČNÍKY, POHÁRY

ID 29074 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 1999 návštěvníků)


Řezy KARAMELKA


[ recept č. 14484 ze dne  ]

Řezy  KARAMELKA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g polohr. mouky, 4 vejce, 150 g mouč.cukru, 4 lžíce teplé až horké vody. Na povrch: 1 marmeláda či džem, cca 1,5 balíčku piškotů, rum+voda (cca 1dcl v poměru 1:1), čokoládová poleva ( či čokoláda na vaření+kousek tuku, můžeme přidat i rozpuštěnou čokoládu - kaštany ). Krém: 1 Salko (slaz.kond.mléko) nebo hotové Salko Karamel, 1 tvaroh (doporučuji vaničkový ne nízkotučný) a kostka másla (nejraději na to používám Zl.Hanou nebo podobná másla). Na plech: tuk a hr.mouka na vysypání plechu či peč.papír.

POSTUP PŘÍPRAVY

Když jsem jednou čekala návštěvu, zkusila jsem tento recept. A bylo to tááááák dobré, že se nám návštěvy nejen za řezy vracejí :-)) . Ač to vypadá složité, tyto řezy jsou jednoduché.

Nejlépe den předem si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slaz.kond.mléka dáme do vody a cca 2 hoďky vaříme (vodu doléváme, aby byla plechovka stále při varu pod vodou), v téže vodě pak necháme vychládnout. Vychládlé otevřeme a vyšleháme s máslem a tvarohem.
Nebo: 1 uvařené Salko + 1 máslo a karamelový pudink ze 400 ml mléka bez cukru.

Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše optrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč.papír a upečeme. NEBO může použít svůj oblíbený recept na korpus řezů či koláče.
Vychládlý korpus potřeme marmeládou či džemem, aby držely piškoty, které jsme smočili ve vodě s rumem (1:1) nebo můžou být i máčené v kávě. Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chcete mít povch dvoubarevný jak já, tak ještě vidličkou děláme vlny až do krému, aby se to propojilo.
Dáme ztuhnout do lednice a dobře uschováme :-)... Mňam.
Dobrou chuť !

Daší tipy:
* od Radka N.(Dadia) ID 117678: naskládala jsem na korpus Be-Be sušenky a pak to polila kávou s rumem .
* od Hanka C. (Mourinka) ID 17016: Pro ty, co to náhodou ještě nedělali, těch Salk (nebo jak se to skloňuje) se dá najednou uvařit víc a v lednici vydrží opravdu hoooodně dlouho. Je to docela úspora energie a hlavně je vařené Salko rychle k dispozici
* od Barbora D. (Bára D.) ID 25238: Místo piškotů jsem dala Be-be sušenky . Je to také vynikající.
* od Jana V. (jana1976) ID 79185: Nechtělo se mi šlehat těsto, tak jsem udělala jen hrníčkový míchaný a myslím že to mělo stejný efekt.
* od Ilona H. (matylda04) ID 85222: Místo vody a rumu,svařím 1/4l silné kávy + 1/4l rumu a v tom ty piškoty namáčím a je to fakt dobrota.To kafčo trošku srazí to sladký. Jo a maminky, když nemáte doma salko-nic se neděje já dělám krém ze: 3dkg másla a 3dkg hladké mouky udělám světlou jíšku,přiliju 1/4l mléka a povařim. Utřu kostku másla a 15dkg mouč.cukru a k tomu pak přidám tu vychladlou jíšku.
* od Veronika K. (Berčík) ID 11095: piškoty jsem namočila do medu rozmichaneho s vodou, o to míň sladké jsem to dělala a musim říct, že to bylo BÁJEČNY.
* nebo také jako Olga Š.(Olulu) ID 78825 : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=15703)
* karamel ze Salka je sám o sobě hodně sladký, tak kdo tolik sladké nemusí, tak může vyzkoušet tip od: Pavla K. (Pavla s) ID 58963 - Salko nahradit karamelovým pudinkem.
* od Zuzka L.(Zuňulka) ID 20050: Při prvním pokusu se krém po přidání tvarohu srazil, piškoty jsem namáčela málo (byly pak někde suché a tvrdé) a dala jsem moc marmelády. Při druhém pokusu jsem také dala vaničkový tvaroh, ale už ne nízkotučný, a nechala jsem ho skoro celé dopoledne hezky na lince rozmíchaný v míse. Když jsem ušlehala Salko s máslem, přidávala jsem tento máslový krém po lžících do tvarohu. Hezky pomalu jsem rozmíchávala, a světe div se - nic se nesrazilo . Krém pak opravdu i jinak chutná, nejen vypadá . Upečený piškot jsem pomazala lehce marmeládou (ne jako u prvního pokusu, kde jsem dala silnou vrstvu - bylo toho moc), opravdu jen aby se piškoty nehýbaly, až na ně budu dávat krém (také by šlo piškot lehce namazat hotovým krémem - rada pro ty, co nechtějí marmeládu). Na to jsem dávala piškoty namočené v kávě s rumem, rumu jsem dala málo a ještě jsem ho tam nalila do horké kávy, tak alkohol byl dle mého nulový - rozhodně si nikdo nestěžoval, že by to bylo moc rumové . Piškoty jsem tentokrát namáčela hodně a ještě jsem na ně i rozlila zbytek kávy s rumem, co mi zbyla po namáčení. Celkem jsem spotřebovala cca 2-3 dcl. Na piškoty jsem dala nesražený krém , šoupla na chvilku do lednice, než se mi rozpustila čokoláda s kaštany a kouskem másla (půlka tabulky čokolády na vaření, půlka kaštanů a plátek másla - dle potřeby, aby to bylo tekuté ). Pak jsem rozlila polevu na trochu ztuhlý krém a vidličkou dodělala.
* od Jitka H. (ruzenaji) ID 496059: hodně žen píše, že krém se jim nevydařil. Rada od farské - ní kuchařky:
stačí vše s mísou vložit do hrnce s horkou vodou a míchat a míchat. Po chvíli, kdy vše má stejnou teplotu se krém spojí a vyhladí.


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY

... neotevřenou plechovku Salka asi 2 hodinky vaříme, pak ji v téže vodě necháme vychládnout. Nebo dle tipu - Lenka B. (terymarti) ID 490557 - vaříme cca 25 minut v tlakovém hrnci.
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše optrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč.papír a upečeme do zlatova (cca 15-20 minutek na cca 200°C). Pekla jsem na nízkém velkém plechu, bylo to na to akorát.
... upečený korpus potřeme marmeládou či džemem a naskládáme piškotky.
... ušleháme karamel.krém, který potřeme na piškotky.
... a polijeme čokoládovou polevou. Pomocí vidličky se nám takto propojí. A šup s tím do ledničky a pak jen ukrývat před rodinou, nebo pro návštěvu nevydrží ... :-)
Má poleva nevypadá moc esteticky, místo čokolády na vaření (kterou jsem zrovna neměla) jsem improvizovala a rozpustila Mikuláše a čok.figurky z Vánoc :-) , proto je ta čok. poleva i o malinko světlejší než obvykle.
Dobrou chuť !
Další detaily řezu.
Další detaily řezu.
Další detaily řezu.
... úžasné ! Takhle skvěle se to povedlo paní Daně ! (Dana S. (tchyne) ID 51785) Děkuji za fotečku :-)
... takto krásně se můj receptík povedl Pavlínce ! (Pavlína V. (Pája a Ája) ID 3109) Děkuji za fotečku :-)
... a ještě jedna fotečka od Pavlínky (Pavlína V. (Pája a Ája) ID 3109). Moc se jí to povedlo ! Děkuji za fotečku :-)
... takhle nááádherně se to povedlo zase Nadi (Naďa M. (Filďa) ID 52663). Díky moc za fotečku !!!
... a ještě na řezu (Naďa M. (Filďa) ID 52663). Fakt super ! Když to vidím, tak mám na ně zase chuť ! :-) Díky za foto :-)


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
Doporučujeme
Burizony v karamelu
Krupicový cukr roztavte v kastrůlku se silným dnem na světlý karamel. Potom přidejte po malých kouscích máslo a vlijte kondenzované mléko. Hmota může vytvořit ztvrdlé kousky karamelu, proto ji vařte na mírném ohni až do uplného rozpuštění.Karamel poté odstavíme a vmícháme burizony. Do papírových…
<< Plněné kuře | Řezy KARAMELKA | GULÁŠ ze dvou druhů masa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 265 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,14 další >>
Markéta Z. (Kopretinkaa07) ID 589027 (9.10.2017, 13:07)
Přeji pěkné odpoledne, řezy jdu dělat už asi po 6,chci se zeptat můžu tvaroh nahradit mascarpone?? :-$
ODPOVĚDĚT
Jana D. (bububububu) ID 41829, mimibazar.cz/bububububu (31.3.2017, 18:55)
*-) nevím co jsem udělala špatně, ale vyšlehala jsem zlatou hanou, přidala karamelové salko z obchodu a vaničku polotučného tvarohu a mám to šíleně řídké? :´(
ODPOVĚDĚT
Vojtěška Trlicová 01-006233 (Vojtula) ID 62962 (9.3.2017, 21:27)
vypadá lákavě (Y)
ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (6.3.2017, 14:27)
(Y) (C)
ODPOVĚDĚT
Alena P. (krišon) ID 231624 (23.4.2016, 20:04)
Nemá chybu (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (2.6.2016, 21:07)
Děkujíííí (hello)
ODPOVĚDĚT
Jana Z. (Chicito) ID 389200 (4.12.2015, 20:05)
Už jsem se na moučník dlouho chystala a dnes jsem zkusila. Bohužel korpus je nizoučkýa tvrdý. Na fotkách je krásně vysoký. Nevím v čem jsem udělala chybu když jsem dělala vše dle receptu. Napadá mě velikost plechu? Troubu jsem měla na 180 C, pekla jsem 15 minut a neotvírala. Snad po proležení přes noc bude alespoň k jídlu. (6)
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (30.12.2015, 19:29)
*-) Těžko říct kde byla chyba. Mohu jedině doporučit to, co píši i v receptu - použít svůj oblíbený recept na korpus.
Mějte krásný rok 2016 (D) (hello)
ODPOVĚDĚT
Kateřina Juřičková (BetyKaroliTeri) ID 103774, mimibazar.cz/betykaroliteri (23.7.2015, 7:36)
Řez vypadá úúúžasně, na víkend vyzkouším... Myslíte, že vydrží aspoň chvilku v těch horkách na stole? Roztéká se moc?
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (23.7.2015, 17:05)
*-) Katko, v tomto počasí je lepší jej mít v lednici. Ukrojit a raději zase schovat do lednice ... teda jestli bude co schovávat ,-) Mějte krásné léto (hello)
ODPOVĚDĚT
Kateřina Juřičková (BetyKaroliTeri) ID 103774, mimibazar.cz/betykaroliteri (24.7.2015, 6:32)
Děkuji moc... Vypadají opravdu luxusně, udělám je... I vy se mějte nádherně... (F) (F) (F)
ODPOVĚDĚT
Renáta B. (tebilly) ID 249212 (2.6.2015, 12:31)
Upečeno, už se chladí v ledničce. Vypadá skvěle. Vyzkoušíme, jakmile dovezu děti domů ze školky :-) děkuji za inspiraci
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (2.6.2015, 20:10)
(clamp) I já moc děkuji za pochvalu (hello)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (P.A.V.L.A) ID 263721 (10.3.2015, 15:52)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (2.6.2015, 20:10)
:-) :-) :-)
ODPOVĚDĚT
Dominika V. (NikaV) ID 48057, mimibazar.cz/nikav (9.3.2015, 11:32)
Podle mlsné rodiny jedna z nejlepších "buchet", co jsem kdy pekla. Do korpusu jsem dala místo vody olej a trošku prdopeče, jak už někdo radil. S krémem nebyl problém. Díky za recept! (F)
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (10.3.2015, 15:49)
(clamp) (Y)
ODPOVĚDĚT
Helena M. (mhelča) ID 161141, mimibazar.cz/mhelca (27.10.2014, 12:05)
Děkuji za recept, moučník se nám podařil a byl vynikající (Y) (Y) (Y) Mám uloženo a velmi ráda brzy zopakuji :-)
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (28.11.2014, 23:05)
(Y) i já děkuji :-) (hello)
ODPOVĚDĚT
Alexandra K. (Kunčice) ID 151894, mimibazar.cz/kuncice (1.10.2014, 11:59)
Tak jsem neodolala a také vyzkoušela.... prostě bomba ..díky za skvělý receptík (Y) :-) (clamp)
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (28.11.2014, 23:05)
(Y) i já děkuji :-) (hello)
ODPOVĚDĚT
Miroslava T. (babkamt) ID 503684 (17.7.2014, 2:26)
koláč vyzerá chutne. (Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (26.7.2014, 22:41)
... nejen vypadá ... je výborný (zajic)
ODPOVĚDĚT
Radka Š. (tetakniha) ID 124252 (upraveno 25.7.2014, 20:33)
Musím vyzkoušet, vypadají božsky (Y), už jsem vyzkoušela, jsou výborné, určitě zopakuji, džem jsem dala meruňkový a místo piškot kakaové bebe, tvaroh obyč. kostku, vaničkový jsem neměla, salko karamelové, dřív jsem ho vařila, ale je to zdlouhavé, ještě jednou díky za recept
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (26.7.2014, 22:40)
I já děkuji (hello)
ODPOVĚDĚT
Silvie P. (sivi) ID 13178 (16.7.2014, 21:14)
myslíte,že by se daly dát do mrazáku????
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (26.7.2014, 22:38)
*-) já osobně bych asi nedávala, možná to půjde, ale nezaručuji stejný výslek i po rozmražení (hello)
ODPOVĚDĚT
Jana B. (JanaKov2) ID 476387, mimibazar.cz/janakov2 (3.6.2014, 10:36)
Holky, korpus je bez kypřícího prášku? Jen pro jistotu, budu dělat až příští týden...
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (11.6.2014, 10:58)
Ano je BEZ kypř.prášku (Y)
ODPOVĚDĚT
Jitka H. (ruzenaji) ID 496059 (20.2.2014, 7:21)
Dobrý den,
hodně žen píše, že krém se jim nevydařil.Rada od farské - ní kuchařky:
stačí vše s mísou vložit do hrnce s horkou vodou a míchat a míchat. Po chvíli, kdy vše má stejnou teplotu se krém spojí a vyhladí.
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (8.3.2014, 23:13)
(Y) (Y) (Y) Skvělé, díky za tip (clamp)
ODPOVĚDĚT
Lenka B. (terymarti) ID 490557 (19.2.2014, 21:11)
dobrý den pokud můžu poradit jak levněji na zkaramelizované salko- já to vařím v tlakáči. dám plechovku do hrnce, zaleju vodou-aby byla plechovka ponořená a uvařím, stačí tak 25min.nechám to do druhýho dne vychladit, v hrnci, neotvírám to...výjde to líp, nesežere to tolik energie ...
ODPOVĚDĚT
Veronika H. (VercaH) ID 63526 (3.4.2014, 13:10)
Nejrychlejší je přímo karamelové salko koupit :).
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (8.3.2014, 23:14)
(Y) Díky moc za tip (clamp)
ODPOVĚDĚT
Kamila P. (Kamis1) ID 218404 (3.2.2014, 13:55)
Pekla jsem je na sobotu pro návštěvu....byly (Y). Všem moc chutnaly. Jste 1 (clamp)
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (10.2.2014, 14:41)
:-) :-) :-) Děkuji, mějte se krásně (hello)
ODPOVĚDĚT
Lenka R. (hadlen) ID 352257 (14.1.2014, 23:58)
(Y) Vyzkoušeno a mě chutnají. Zítra projdou testem u mé tchýně. Tak jsem zvědavá. Jinak krém bez problému. Ušlehala jsem salko a máslo a ručně vmíchala do tvarohu, v kterém byla ještě ricotta (zdálo se mi toho tvarohu málo, tak jsem 2 lžíce přidala).Do těsta jsem dala půl prdopu, vzhledem k tomu, že nevím, jak to mělo vypadat, tak to prostě nějak vyšlo. Asi to nemám tak nadýchané jako na obrázcích, ale to je jedno.
Jen bych asi do receptu napsala jak dlouho a na kolik stupňů to péct. Já to hledala v diskuzi
:-$ Děkuji za recept a přeji, ať se daří. (hello)
ODPOVĚDĚT
Petra B. (Gitty) ID 29074, mimibazar.cz/maracaibo (30.1.2014, 7:58)
(Y) I já děkuji :-)
Jak dloho a na kolik stupňů se korpus peče JE v receptu uvedeno - u obrázkového popisu, ale spíš je to individuální k vlastní troubě a druhu korpusu, protože jak píšu - může se ten můj korpus nahradit vlastním oblíbeným receptem.
(hello) Mějte se hezky, Petra a kluci (hello) (pirko)
ODPOVĚDĚT
Lenka R. (hadlen) ID 352257 (7.3.2014, 16:21)
´Tak to se omlouvám, já obrázky jen prohlédla
(smich)
ODPOVĚDĚT
Celkem: 265 (zobrazuje se 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,14 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt