Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Řezy ala Medovník

0.0
Řezy ala Medovník

Potřebné ingredience

Těsto: 2 ks vajec, 120 ml medu, 20 g cukru, 50 ml oleje, 50 ml mléka, 0,25 ml Amareta, 30 g mletých ořechů, 1 skořicový cukr, 1 lžička skořice, špetka soli, 60 g hladké mouky+ 80 g polohrubé mouky, 10g prdopeče(půlka pytlíku) Posyp: 1 vanilkový cukr, 1 hrst vlašských ořechů, Krém: 1 karamelový puding, 250 ml mléka, 6 lžic cukru, 125 g másla, 0,25 ml Amareta

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup: Nejdříve uděláme puding- z cukru uděláme karamel, když je hotový přidáme amareto a půlku mléka a necháme rozpustit, poté přidáme zbytek mléka s pudingem a uvaříme, nakonec přidáme plátek másla, aby se neudělal škraloup. Necháme vystydnout!! Do vychladlého zašleháme máslo.
2 žloutky utřeme s medem cukrem, skořicovým cukrem a skořicí, přidáme mléko olej amareto a špetku soli. Poté přisypeme mandle a mouky s prdopečem, promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků.
Nalijeme na plech (střední-29x40cm) a na jednu třetinu nasypeme posyp a pečeme tak 15 /20minut na 180 C
Z upečeného a vychladlé těsto si na kratších stranách odřízneme 1cm a rozdobíme na pozdější posypání z vrchu.
Teď rozdělíme na třetiny a potřeme krémem i na vrch (krém si také rozdělíme na třetiny) potřeme jednotlivé vrstvy a slepíme (jedna třetina s ořechy je uprostřed- krém ořechy změkne a je to moc dobré). Na vrch dáme krém a posypeme drobečky .Nakonec lehce zasypeme s kořicí

Je toho "málo" tak deset řezů- co vidíte na fotu....................

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kamis1 8. 9. 2015, 9:54
O víkendu jsem vyzkoušela. Nějak mi tam nesedí ten skořicový cukr, tyto řezy chutnají spíš jako perníčky než jako medovník. Příště bych tam skořicový cukr nedávala.Jinak musím pochválit krém, byl výborný, ale dala jsem celé máslo a o to více pudinku. (F)
anunyta 12. 3. 2015, 11:36
(Y) (Y) (zajic) (jidlo)MŇAMINA (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (hello) (hello) (mamca) (X) (child8)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie