Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

ŘEZY LEDŇÁČEK

0.0
ŘEZY LEDŇÁČEK

Potřebné ingredience

6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa. TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 500g měkkého tvarohu, 200g másla, 150g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, kompotované nebo čerstvé ovoce. POLEVA: 125g ztuženého tuku, 100g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přilijeme olej a znovu chvíli třeme. Doplníme prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.Zamícháme a nakonec zlehka vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech se zvýšenými okraji, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Na zcela vychladlý plát rozetřenou tvarohovou náplň s ovocem a polijeme kakaovou polevou.

Tvarohová náplň: změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem , postupně přidáváme tvaroh, rum a společně utřeme dohladka. Do nápně ještě můžeme zamíchat čerstvé nebo kompotované ovoce.

Poleva: na mírném ohni nebo vodní lázni necháme rozpustit tuk, do kterého přidáme moučkový cukr a kakao, umícháme dohladka.

LEDŇÁČEK

.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 28. 2. 2010, 22:37
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
manhartici 1. 3. 2010, 12:33
@Ilonáček (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie