Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Řezy podle Dáši

0.0
Řezy podle Dáši

Potřebné ingredience

Na piškot: 4 žloutky, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, 100 g lískových nebo vlašských ořechů, 10 lžic vroucí vody, 2 lžičky prášku do pečiva. Na krém: 200 ml mléka, 5 žloutků, 1 lžíci hladké mouky, 200 g másla, 100 g cukru moučka. Na sníh: 5 bílků, 250 g cukru krupice, 50 g sekaných ořechů.

Postup přípravy

Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, přidejte vodu a ještě šlehejte. Ve vedlejší míse smíchejte mouku, strouhané ořechy a prášek do pečiva. Tuto směs pomalu zašlehávejte ke žloutkům, tužší těsto přelijte na pečicím papírem vyložený plech a pečte 30-40 minut při 180 stupních Celsia. Nechte zchladnout.

Mezitím vyšlehejte metličkou žloutky s mlékem, přimíchejte mouku, přiveďte na plotně k varu, krátce povařte a následně nechte zchladnout. Hmotu vyšlehejte s máslem a cukrem a potřete jí zchladlý piškot. Teď už zbývá jen vrchní krém.

V kovové míse vyšlehejte bílky dotuha, mísu ponořte do vroucí vodní lázně a pomalu zašlehávejte cukr. Až je bílková hmota tuhá a drží tvar, namažte ji nahoru na prostřední krém, posypte sekanými ořechy a nechte vychladit. A ochutnávejte!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

aurinka33 28. 9. 2011, 12:32
tuto buchtu milujeme,ale známe jí pod názvem-obliž prst (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie