Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

ŘEZY BÍLÉ PANÍ

0.0
ŘEZY BÍLÉ PANÍ

Potřebné ingredience

na těsto: mouka hladká: 450 g máslo: 1 lžíce na potření marmeláda rybízová: 1 sklenice sůl: špetka žloutek: 1 vejce: 1 máslo: 200 g cukr vanilkový: 180 g na náplň: cukr pískový: 2 lžíce pudink vanilkový: 1 mléko: 500 ml piškoty: 2 balení sníh ze 2 bílků: 1 žloutek: 2 krupička dětská: 2 lžíce mléko: 300 ml cukr moučkový: dle chuti tvaroh: 3 kostky vejce: 1

Postup přípravy

Krok 1:Ingredience na těsto důkladně uhněteme ve vláčnou hmotu. Těsto necháme zhruba 30 minut odpočinout a pak rozdělíme na dvě poloviny. Z každé rozválíme plát velikosti plechu. Jeden přeneseme na lehce vymazaný plech.
Krok 2:Marmeládu smícháme s troškou vody, aby nebyla tak hustá a lépe se roztírala. Těsto na plechu potřeme polovinou marmelády.
Rozmícháme tvaroh s cukrem a žloutky, přidáme krupičku, mléko a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Vzniklý krém opatrně naneseme na marmeládu a rozetřeme až ke krajům. Navrch natřeme zbylou marmeládu.
Krok 3:
Celý povrch poklademe piškoty, které dáváme těsně jeden vedle druhého. Obvyklým způsobem uvaříme vanilkový pudink. Ještě teplý ho po lžících naneseme na piškoty a necháme vychladnout. Přiklopíme druhým plátem těsta a kraje přitiskneme k sobě.
Krok 4:
Moučník na několika místech propíchneme špejlí, aby mohla unikat pára, a nakonec ho potřeme rozšlehaným vajíčkem.V troubě pečeme dorůžova při 170 °C asi 45 minut.
Krok 5:
Pocukrujeme. Krájíme, až když moučník úplně vychladne, a na talíři ještě můžeme dozdobit podle své fantazie.

TIP: K přípravě je lepší použít dvě sklenice džemu, chuť bude výraznější.
Vanilinový cukr není totéž co vanilkový. Vanilkový získáme tak, že lusk vanilky vložíme do sáčku s cukrem, a po týdnu je hotový. Pokud nemáme lusk, použijeme do těsta jen cukr moučku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie