(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Řezy Lambada
Potřebné ingredience
Na piškotové těsto: 4vejce, 4 polévkové lžíce horké vody, 150g moučk.cukru, 1 vanilkový cukr, 80g polohrubé mouky, 80g Solamylu, 2,5 lžičky kypř.prášku a pak 150ml pomeranč. šťávy. Na pomerančový krém: 2 pudingy s vanilk.příchutí, 50g cukru a 850ml pomeranč.štávy, nebo 100%džusu Na ozdobu: 400-500ml šlehačky a 1-2 Smetafixy od Dr.Quetker Čokoládové ozdoby vyrobené ze sáčku: na pečičí papír sáčkem tvoříme ornamenty dle vlastní fantazie - u nás, počát.písmenka jmen, srdce, nota, slunce apod.
Postup přípravy
Na piškotové těsto vyšleháme pomocí el.šlehače vejce s vodou, při nejvyšších otáčkách 1min, pak přidáme cukry a ještě2min šleháme. Mouku smíchanou se Solamylem a práškem do pečiva přisypáváme do vaječné pěny, šleháme již na nejnižší rychlost. Těsto natřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pečicí plech a vložíme do předehřáté trouby, na 200stupňů, deste minut pečeme.
Ještě horký piškot polijeme pomerančouvou šťávou, těmi 150ml. Necháme vychladnout.
Na pomerančový krém uvaříme z pudignového prášku a cukru a šťávy puding, dle návodu na jeho obalu a pak ho ještě teplý na korpus natřeme a necháme vychladnout.
Šlehačku se Smeta-fixem ušleháme dotuha a na puding natřeme. Každou porci ozdobíme vyrobenou čokoládovou ozdobou.
Ještě horký piškot polijeme pomerančouvou šťávou, těmi 150ml. Necháme vychladnout.
Na pomerančový krém uvaříme z pudignového prášku a cukru a šťávy puding, dle návodu na jeho obalu a pak ho ještě teplý na korpus natřeme a necháme vychladnout.
Šlehačku se Smeta-fixem ušleháme dotuha a na puding natřeme. Každou porci ozdobíme vyrobenou čokoládovou ozdobou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Boňule
(upraveno)
29. 3. 2014, 14:54
Lákavé, na jak velký plech je tato dávka? Díky!
Štěpula
(upraveno)
29. 3. 2014, 11:54
Také znám tento recept ,já ještě na šlehačku dávám Bebe sušenky,ty pak potřu čokoládovou polevou
laskonka333
(upraveno)
29. 3. 2014, 10:46
enestejša
(upraveno)
13. 9. 2012, 8:35
Určitě vyzkouším. Vyypadá dobře.