Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy Lambada

Řezy Lambada

Potřebné ingredience

Na piškotové těsto: 4vejce, 4 polévkové lžíce horké vody, 150g moučk.cukru, 1 vanilkový cukr, 80g polohrubé mouky, 80g Solamylu, 2,5 lžičky kypř.prášku a pak 150ml pomeranč. šťávy. Na pomerančový krém: 2 pudingy s vanilk.příchutí, 50g cukru a 850ml pomeranč.štávy, nebo 100%džusu Na ozdobu: 400-500ml šlehačky a 1-2 Smetafixy od Dr.Quetker Čokoládové ozdoby vyrobené ze sáčku: na pečičí papír sáčkem tvoříme ornamenty dle vlastní fantazie - u nás, počát.písmenka jmen, srdce, nota, slunce apod.

Postup přípravy

Na piškotové těsto vyšleháme pomocí el.šlehače vejce s vodou, při nejvyšších otáčkách 1min, pak přidáme cukry a ještě2min šleháme. Mouku smíchanou se Solamylem a práškem do pečiva…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta vlastním jménem Mřížkovaný koláč

Buchta vlastním jménem Mřížkovaný koláč

Potřebné ingredience

4žloutky, 1sklenka pískového cukru, 1/2 sklenky oleje, špetka soli, 1dcl vlažného mléka, 2 sklenky polohrubé mouky, 1 kypř.prášek, lžíče kakaa, 4 bílky, resp.sníh z nich, nádivka: 2 tvarohy, 1šlehačka, 2 vanilk.cuky, 2žloutky + sníh ze 2bílků

Postup přípravy

Těsto: 4žloutky, 1sklenka pískového cukru, 1/2 sklenky oleje, špetka soli, 1dcl vlažného mléka, 2 sklenky polohrubé mouky, 1 kypř.prášek, lžíče kakaa, 4 bílky, resp.sníh z nich.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LENIVÝ KOLÁČ

LENIVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru krystal, 1 hrnek nemletého maku, 2 hrnečky mléka, 1 hrnek oleje.

Postup přípravy

Lze postupovat klasicky: žloutky rozmixovat s cukrem a tak dál a nakonec sníh z bílků. Z nedostatku času to nasypu do mísy všechno najednou a nevidím v tom rozdíl.
Na upečenou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Broskvový koláč z hrnku

Broskvový koláč z hrnku

Potřebné ingredience

4vejce, 1hrnek oleje/150ml, 1hrnek cukru krupice/150g, 2 pudingy s vanilk.příchutí, 1/2 hrnku polohrubé mouky/50g,2 zarovnané lžičky kypř.prášku, 1kelímek 250g broskvového jogurtu, 1plechovka půlených broskví, hmotnost pevného podílu 480g, 3kelímky šlehačky po200ml. 2x Smetafix. 400ml šťávy, 2 Pudingy bez vaření

Postup přípravy

Přísady: 4vejce, 1hrnek oleje/150ml, 1hrnek cukru krupice/150g, 2 pudingy s vanilk.příchutí, 1/2 hrnku polohrubé mouky/50g,2 zarovnané lžičky kypř.prášku, vše vložit do mísy a el…

Zobrazit více...

Kategorie