Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Výborný medovník :-)

0.0
Výborný medovník :-)

Potřebné ingredience

Recept od Monika J. (11Monča11) ID 124725 Těsto: 3 vajíčka,300g,cukr krupice,1 hera,3 lžíce medu,1 lžička jedlé sody,400g hladké mouky. Krém: 300g másla,1 plechovka salka( kondenzovan= mléko)

Postup přípravy

Nejpve si uvaříme salko,neotevřené v plechovce ho ponoříme do vody a vaříme 2 hodiny.Pak ho necháme vychladnout .

Teď si připravíme kastrol, který dáme do vodní lázně a rozpustíme v něm heru.Necháme ji rozpustit a chvilku vychladnout , pak přidáme ostatní přísady a to jsou vajíčka, cukr, sodu, med, mouku a třeme 10 minut a nebo to vememe šlehačem 3 minuty (šleháme spirálama).

Potom si hmotu rozdělíme na 6 dílů já si je dala do mističek abych měla všude stejně.Na pečící papír uděláme z hmoty kolo které dáme péct,já pekla na 170 stupňů 8 minut.Až upečeme všecky placky vychladlé je začneme okrajovat.Já si na to vzala spodní díl od dortové formy položila jsme na placku a kolem ní jsme to odkrojila.Zbytky z placek nevyhazujeme nechame si je a pak tím celý medovník posypeme.
Když je máme všechny odkrojené začneme je slepovat a to krémem který jsme si udělali z uvařeného salka a másla, a stačí mazat, nakonec namažeme i z vrchu a posypeme zbytkem těsta co jsme si nechali :-)
A nechame v ledničce ztuhnout :-)

Dobrou chuť je vynikající :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 25. 2. 2010, 11:12
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
11Monča11 24. 2. 2010, 20:54
(L) (L) (L) (L) (L) (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie