Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rugelach - židovské rohlíčky

Rugelach - židovské rohlíčky

Potřebné ingredience

Těsto: 230 g másla, 230 g smetanového sýra (nejlépe Philadelphia),25 g cukru krupice, vanilkový cukr, 320 g hladké mouky,  špetka soli. Náplň: pikantní marmeláda, 2-3 lžíce cukru krupice, 2-3 lžíce hrubě mletých vlašských ořechů, 1/2 lžíce kakaa, 1/2 lžíce mleté skořice

Postup přípravy

Příprava těsta: Dobře vyšleháme změklé máslo s krémovým sýrem, přidáme oba cukry. Pomalu přisypáváme mouku, zpracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na tři části, a zabalené do…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Letní kuře

Letní kuře

Potřebné ingredience

Kuřecí díly, cibule, česnek, paprika, rajčata, sůl, pepř, kmín, olivový olej

Postup přípravy

Nakrájíme spoustu zeleniny - cibuli, papriku, rajčata a česnek. Rozložíme do pekáče/zapékací mísy tak, aby nebylo vidět dno. Čím víc, tím líp. Osolíme, lehce opepříme. Kuřecí díly…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zamotaná ryba v domácí pekárně

Zamotaná ryba v domácí pekárně

Potřebné ingredience

Balení filetů z mořských ryb (já použila 800 g mražených filetů ze štikozubce chilského z Alberta), Niva (výseč cca 110 g), koření na ryby, máslo

Postup přípravy

Mražené rybí filety necháme povolit. Jemně okořeníme nejlépe kořením na ryby, můžeme i sladkou paprikou, pepřem... Nivu nakrájíme na špalíčky, nejméně na tolik kousků, kolik máme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Opičí chléb - Monkey bread

Opičí chléb - Monkey bread

Potřebné ingredience

TĚSTO: °80 ml vlažné vody °180 ml vlažného mléka °1 vejce °20 g rozehřátého másla °280 g hladké mouky °340 g polohrubé mouky °70 g cukru krystal °1/2 kostky čerstvého droždí OBALOVACÍ SMĚS: °125 g rozehřátého másla °2 polévkové lžíce mleté skořice °160 g cukru krystal °půl hrnku mletých vlašských ořechů

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program těsto.
Připravíme si obalovací směs - v jedné misce rozpustíme máslo, v druhé smícháme sypké suroviny.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Barches - šábesový chléb, též "chala", výborný i druhý den

Barches - šábesový chléb, též "chala", výborný…

Potřebné ingredience

160 ml vlažné vody, 1 celé vejce, 1 žloutek, 40 ml rostlinného oleje, 400 g hladké mouky, půl lžičky cukru, 1 lžička soli, půl kostky droždí. Na potření vejce rozmíchané s vodou, sezam nebo mák na posypání.

Postup přípravy

Postup určitě netřeba dlouze popisovat, pekárnu nastavit na program "těsto", případně dosypat mouku nebo přidat trochu vody. Po ukončení programu záleží na Vás, jaký tvar…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocné řezy Hanky K. - nenáročné, lehké, vynikající

Ovocné řezy Hanky K. - nenáročné, lehké, vynikající

Potřebné ingredience

15 dkg polohrubé mouky, asi 1/2 pytlíčku prášku do pečiva, 15 dkg cukru moučka, 6 lžic horké vody, 4 žloutky, 6 bílků, ovocný kompot - nejlépe broskve, meruňky, mandarinky nebo i mix, 2 vanilkové pudinky, 2 zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 1 šlehačka, 1 ztužovač šlehačky

Postup přípravy

Piškotové těsto: Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáváme cukr a postupně i mouku s troškou prášku do pečiva. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků. Vylijeme na plech a upečeme …

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety s mletým masem, zapečené se sýrem - nejoblíbenější mých dětí - RYCHLOVKA

Špagety s mletým masem, zapečené se sýrem -…

Potřebné ingredience

Mleté maso - nejlépe 250g hovězího + 250g vepřového, bezvaječné špagety (asi 3/4 balíčku), 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, rajský protlak, sůl, pepř, popř, koření na pizzu, worcester, trocha cukru, olej.

Postup přípravy

Na malém množství oleje lehce osmahnu cibuli a česnek, vše nakrájené na malé kousky. Přidám mleté maso, znovu osmahnu. Na směs vyklopím středně velký protlak (asi 200 g), dochutím…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté muffinky se skořicí a čokoládou

Kynuté muffinky se skořicí a čokoládou

Potřebné ingredience

Na těsto: 200 ml mléka, rozpuštěné máslo - 100 g, špetka soli (max. půl lžičky), 1 celé vejce, 75 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, půlka čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí. Na náplň: cca 3 cm másla :-), 4 lžíce cukru krupice, 2-3 lžičky skořice (podle chuti), čokoláda (opět podle chuti, u nás většinou bílá a hořká).

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme do pekárny a zapneme program Těsto :-))) Mezitím si z mírně povoleného másla, cukru a skořice umícháme "náplň", poměr surovin je možné mírně upravit…

Zobrazit více...

Kategorie