(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna

Potřebné ingredience
Suroviny: 250 g drobných bílých fazolí 2 plátky domácího uzeného masa 1 velká cibule, mrkev, čerstvá bazalka, sádlo sůl, pepř, zeleninový bujón, ocet, majoránka 6 stroužků česneku, nové koření, bobkový list
Postup přípravy
Postup
Fazole propláchneme a necháme namočené pokud možno do druhého dne. V hrnci si rozpálíme jednu velkou lžíci vepřového sádla a opečeme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme ke konci na malé kousky nakrájenou mrkev. Orestujeme a přidáme na malé kousky pokrájené uzené maso, 2 naškrábané stroužky česneku a 10 nasekaných lístků čerstvé bazalky (proti přirozené plynatosti strávníků), 3 bobkové listy a 4 kuličky nového koření. Promícháme a vlijeme namočené fazole včetně vody, ve které jsou naloženy. Dolijeme vodou tak, aby byla nad fazole. Přidáme dvě kostky zeleninového bujonu a vaříme do změknutí fazole. Jakmile je fazole uvařena, přidáme naškrábané 4 stroužky česneku, pokud má někdo potřebu zahustit, může zvolit dvě možnosti : č.1-za pomoci ponorného mixeru část fazolí rozmixovat nebo možnost č.2-přidat dvě polévkové lžíce instantní světlé jíšky. Ve finále přidáme hrstku majoránky, kterou rozmělníme mezi dlaněmi a kdo chce, může dochutit kapkou octa. DĚKUJI-Colombo65 (Otto Plášek)
Fazole propláchneme a necháme namočené pokud možno do druhého dne. V hrnci si rozpálíme jednu velkou lžíci vepřového sádla a opečeme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme ke konci na malé kousky nakrájenou mrkev. Orestujeme a přidáme na malé kousky pokrájené uzené maso, 2 naškrábané stroužky česneku a 10 nasekaných lístků čerstvé bazalky (proti přirozené plynatosti strávníků), 3 bobkové listy a 4 kuličky nového koření. Promícháme a vlijeme namočené fazole včetně vody, ve které jsou naloženy. Dolijeme vodou tak, aby byla nad fazole. Přidáme dvě kostky zeleninového bujonu a vaříme do změknutí fazole. Jakmile je fazole uvařena, přidáme naškrábané 4 stroužky česneku, pokud má někdo potřebu zahustit, může zvolit dvě možnosti : č.1-za pomoci ponorného mixeru část fazolí rozmixovat nebo možnost č.2-přidat dvě polévkové lžíce instantní světlé jíšky. Ve finále přidáme hrstku majoránky, kterou rozmělníme mezi dlaněmi a kdo chce, může dochutit kapkou octa. DĚKUJI-Colombo65 (Otto Plášek)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kvítečko
(upraveno)
26. 4. 2013, 16:18

nahlásit

evicela
(upraveno)
8. 2. 2012, 11:42


nahlásit

IVULINKA
(upraveno)
8. 2. 2012, 11:37
Právě jsem dovařila vaši polévku.
Je moc dobrá.
Dala jsem si už i do oblíbených. Děkuji za recept Ivana





nahlásit