Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna

0.0
Fazolová blča z Oltecu“ aneb Fazolová polévka ze Starého Brna

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 g drobných bílých fazolí 2 plátky domácího uzeného masa 1 velká cibule, mrkev, čerstvá bazalka, sádlo sůl, pepř, zeleninový bujón, ocet, majoránka 6 stroužků česneku, nové koření, bobkový list

Postup přípravy

Postup
Fazole propláchneme a necháme namočené pokud možno do druhého dne. V hrnci si rozpálíme jednu velkou lžíci vepřového sádla a opečeme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme ke konci na malé kousky nakrájenou mrkev. Orestujeme a přidáme na malé kousky pokrájené uzené maso, 2 naškrábané stroužky česneku a 10 nasekaných lístků čerstvé bazalky (proti přirozené plynatosti strávníků), 3 bobkové listy a 4 kuličky nového koření. Promícháme a vlijeme namočené fazole včetně vody, ve které jsou naloženy. Dolijeme vodou tak, aby byla nad fazole. Přidáme dvě kostky zeleninového bujonu a vaříme do změknutí fazole. Jakmile je fazole uvařena, přidáme naškrábané 4 stroužky česneku, pokud má někdo potřebu zahustit, může zvolit dvě možnosti : č.1-za pomoci ponorného mixeru část fazolí rozmixovat nebo možnost č.2-přidat dvě polévkové lžíce instantní světlé jíšky. Ve finále přidáme hrstku majoránky, kterou rozmělníme mezi dlaněmi a kdo chce, může dochutit kapkou octa. DĚKUJI-Colombo65 (Otto Plášek)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvítečko 26. 4. 2013, 16:18
(Y)
evicela 8. 2. 2012, 11:42
,-) jo já jsu taky brnák jako poleno, tuto polívku vařím a přidávám do ní ještě jeden rajský protlak , má to lepší nakyslou chut, moc nám to tak chutná, zkuste. (hello)
IVULINKA 8. 2. 2012, 11:37
Právě jsem dovařila vaši polévku. (Y) Je moc dobrá. (Y)Dala jsem si už i do oblíbených. Děkuji za recept Ivana (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie