Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

americký koláč po česku

0.0
americký koláč po česku

Potřebné ingredience

MUJ VLASTNÍ RECEPT DO DORTOVE FORMY 1 šlehačka-30%,cukr krupice-8 dkg,1 vanilkový puding,18 dkg pol mouky,1 prášek do pečiva,1 vejce,2 bílky zbydou vám s pudinku pudink udeláte vanilkovy puding klasický a přidáte do nej 2 žloutky jahody či jine ovoce drobenka

Postup přípravy

šlehačku ušlehat skoro do tuha,postupne přidat cukr,pak přihodit bílky jeden po druhem
postupne přisypu mouku a práškem do pečiva
uvařím puding vanilkový klasica po uvaření do nej vmíchám 2 žloutky
zbyle bilky přihodím do testa
testo vliji do vymazane dortové formy
na nej cikcak naliji s mírne výšky puding nedavam celý trocha mi zbyde
pak pokladu ovoce a posypu drobenkou
peču ze začatku na 200 pak uberu a dopeču do zlatova na 140-150 C
KOLÁČ JE HEBKÝ A KŘEHOUČKÝ VLÁČNÝ A CHUTNÝ
NEPODLÉHÁ ZKÁZE RYCHLE SE SNÍ

PUDING VLEJU Z MÍRNE VÝŠKY ABY SE DOSTAL DO TĚSTA ALE NE AŽ DOLU ABY SE NEPŘIPÁLIL

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ivahouba 16. 2. 2012, 18:59
,-) Bohunko, kolac byl moc dobry, prestoze se mi urcite nepovedl uplne tak, jak asi ma byt. *-) Nekde jsem neco zvorala, protoze byl tak trochu jako srazeny, s mirnym brouskem. Rozhodne nebyl hebky a krehoucky. Vlacny a chutny ale byl - snedli jsme ho s chuti :-D. Asi jsem mela problem v zacatku: Slehacku jsem uslehala do polotuha, pak pridala postupne ty 3 bilky pak vmichala zloutek a postupne pridala mouku. Porad jsem na nejmensi rychlosti slehala. Delala jsem to na robotu a bylo to krasne vyslehane, ale asi az moc?? Je to mozne?? Testo melo nejspis jinou konsistenci, protoze do dortove formy jsem ho VLIT nemohla - bylo tuzsi - spis tak, jako dobre vyslehana slehacka, takze se do formy pekne rozetrelo. Puding se ale potom do testa vubec nedostal (ani kdyz jsem ho lila z mirne vysky - udelal na nem vrstvu. Dal jsem dala jahody a drobenku. Pri peceni trochu mistama testo prolezlo pudinkem. *-) *-) Kolac byl skutecne dobry i pres to, ze nebyl hebky a krehoucky a proto bych moc rada od vas slysela nazor, v cem jsem udelala chybu, co delate vy jinak, abych ho mohla zkusit znovu, protoze urcite stoji za to ,-) (Y) (Y) (L)
lidare 8. 2. 2012, 11:04
(Y) (Y) (Y) (C) (clamp) (clamp) (clamp)
ivahouba 7. 2. 2012, 18:07
(Y) Kolac vypada naramne a zda se, ze je jednoduchy a bude trochu jiny. Chci ho zkusit udelat na sobotni navstevu. *-) Neni mi ale jasny pocet vajec. V receptu pisete 1 vejce, ale: 2 zloutky jdou do pudinku a 2 bilky k uslehane slehacce do testa ( ty prihodite jeste ke slehani smetany nebo jsou neuslehane a jen je tam prihodite? ). Zda se mi, ze by podle vaseho postupu tam mely byt vejce 2. Je to tak ? :-$ A jak dlouho ho priblizne pecete?? Forma je 24 nebo 26 cm?? Vypada tak dobre, ze se mi chce se do nej pustit hned ted (hello) (F)
bobes.11 7. 2. 2012, 20:59
@ivahouba do buchty přijde jedno vajíčko a do pudinku 2 žloutky ty dva bílky co zbydou nevyhodím a plácnu je do tešta když ušlehám do polotuha šlehačku tak je tam dám a došlehám jak je napsáno,ale klidne písnete možná to píšu tak složitě až je to k nepochopení ,-) ,-)u nás mel uspech byl hned pryč jinak formu zítra zmeřím a pisnu do postupu
ivahouba (upraveno) 8. 2. 2012, 0:38
@bobes.11 ,-) Diky, slozite jste to nenapsala, to ja mam dlouhe vedeni +o( Kdyz zmerite tu formu, budu rada: aby mi to bud neteklo ven, anebo toho nebylo malo :-), zkratka ten vas kolac je super (Y) a ja to chci upect prvne a rovnou posadit pred hosty (smich) (smich)
bobes.11 8. 2. 2012, 9:31
@ivahouba forma 26 cm ale pokud bude i vetší nevadí budete mít nižsí (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie