Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 68 návštěvníků)

Oříškový domácí krém aneb když nemáte nutelu

0.0
Oříškový domácí krém aneb když nemáte nutelu

Potřebné ingredience

2/3 hnku neloupaných lískových ořechů. 1/2 salka, 100g čokolády, 3 lžíce medu

Postup přípravy

Krém jsem dělala proto, že jsem potřebovala nutelu a někdo jí celou snědl :o( Co dělat? Ve staré kuchařce po babičce jsem našla recept na domácí nutelu. Manžel prohlásil, ať to jako nutelu neprezentuji, že přesně tak nechutná, ale že je to prý vynikající oříškový krém :o))
Oříšky na plechu pečeme 15 minut při 200°C. Zatím si vedle uděláme krém - smícháme Salko, med a čokoládu (může být jakákoliv - mléčná, z figurek, já dělala z čoko na vaření) a nad párou umícháme do hladkého krému. Upečené oříšky dáme do utěrky a hodně promneme - spálená slupka se oloupe. Všechny oříšky dáme do krému a umixujeme.
Je výborná hlavně na pečení. Obyčejná nutela mi ráda vytéká, ale tento krém se ani nehne. Když se zavře do sklenice, tak vydrží měsíc - pravděpodobně i déle, ale to jsem nikdy nestihla vyzkoušet, protože nevydrží (rodina jí chodí mlsat jen tak).

Dáme ořechy na plech

Opečené oříšky v utěrce pořádně promneme.

Vedle dáme hrnec s vodou a v něm nad párou v dalším hrnci smícháme Salko, med a čokoládu.

Ještě horké dáme oříšky do krému a umixujeme. Já jsem mixovala ponorným mixérem a šlo to skvěle. Jestli nemáte, nejdřív ořechy normálně umelte či rozmixujte.

A hotovo. Nevypadá nejlíp, ale chutná skvěle.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 22. 11. 2016, 16:58
(*) (*)
hheellaa 20. 11. 2016, 11:47
Díky za bezva tip (F)
Strepitula 5. 10. 2012, 18:01
Recept je zajímavý a ukládám (clamp) Jen bych se chtěla zeptat, jak dlouho se dá skladovat v lednici, pokud s tím máte zkušenosti. Díky
Marti W. 15. 7. 2012, 16:07
Děkuji Radko, výborný krém. Dělala jsem rovnou dvojitou dávku, přesně dle receptu a je přesně dle fotografie. Ještě jsem nepekla, ale věřím, že mi z rohlíčků nevyteče (jak píšete Vy i ostatní). Ještě jednou děkuji (L)
mnamnulka 13. 8. 2012, 9:50
@Marti W. Není vůbec zač. Pečení zdar (hello)
fialinka01 2. 4. 2012, 11:16
Vyškúšané a podarila sa a naozaj môže doporučiť, vôbec nevyteká. (clamp) (clamp) (clamp) Treba dodržať podiel surovín. Výborný domáci orieškový krém (Y) (Y) (Y) (Y)
mnamnulka 2. 4. 2012, 20:29
@fialinka01 Díky. Jsem ráda, že chutná (hello)
sonja 5 13. 3. 2012, 18:28
Zdravím Radko,možná budu mít hloupou otázku,proč se vlastně ty oříšky pečou v troubě *-) šlo by je tam rozmixovat i nepečené ? děkuji za vysvětlení,připravuji se rohlíčky vyzkoušet (hello)
mnamnulka 13. 3. 2012, 21:21
@sonja 5 Jde pouze o chuť. Ty opečené oříšky mají úplně jinou chuť než syrové. Ale jestli chcete zkusit nepečené, tak vám budu držet palce. Dejte vědět, jak chutnalo. (hello)
sonja 5 14. 3. 2012, 16:22
@mnamnulka Zaděláno,upečeno,hotovo... :-) tím myslím vaše skvělé rohlíčky (Y).Co se týče toho krému a mé otázky,musela jsem vyzkoušet obě varianty,abych mohla porovnat.Musím se přiznat,že oříšky v troubě se mi moc nepovedly,dala jsem přesně stupně i čas podle vás a zdály se mi připálené i když jsem vyndavala ještě dříve (N) možná to tak má být,fakt nevím.Dále jsem postupovala dle receptu,ale pořád byla cítit jako by připálenina z těch oříšků.Druhý krém byl ze syrových,jen pomleté a (Y),chutnal mi.Rohlíčky jsem raději plnila tím druhým a opravdu jsou vynikající (clamp).Radko,moc děkuji za recepty a určitě od vás ještě něco vyzkouším (F)
mnamnulka 14. 3. 2012, 20:24
@sonja 5 Oni mají být trošku připálené. Ale ta připálená slupka se sloupne a zbyde je opražený oříšek, který má daleko lepší chuť než normální. Ale podle vaší rady zkusím i se syrovými oříšky. Pak dám vědět, jak se vydařilo. (hello)
Akira13 13. 3. 2012, 13:56
Táááákže (Y)Keďže som chcela spotrebovať celé salko (veď čo aj robiť s tým zvyškom ,-) (zajic)) ,ale nemala som dostatok lieskovcov ,-) tak som urobila mix z upečených mandlí, lieskovcov a slnečnice (Y)Je to fantastickááááááá atómkaša |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) Som si istá, že dnešné koláče sa (zajic) na posedenie (Y) (Y) (len dúfam, že na posedenie ja nezhltnem ten zvyšok :-p (pirko) (pst)) ĎAKUJEM za super receptík (Y) (Y) Miška (witch)
mnamnulka 13. 3. 2012, 21:23
@Akira13 Vůbec není zač. Hlavně aby nesnědli i vás :-D
Sophie70 8. 3. 2012, 8:56
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
TOPOLINO&CA 23. 2. 2012, 12:49
(Y) (Y) (Y) RADKO, NUTELA HOTOVÁ, UMIXOVANÁ, NEMÁ CHYBU... DĚLALA JSEM TROŠKU JINÝ RECEPT, DALA JSEM ZKARAMELIZOVANÉ SALKO A ČOKO NA VAŘENÍ, SLILA JSEM PROSTĚ RŮZNÉ ZBYTKY, CO BYLY V LEDNICI A ŘEKLA JSEM SI , ŽE TO TĚCH VAŠICH BÁJEČNÝCH ROHLÍČKŮ, KTERÉ CHCI PODLE VAŠEHO RECEPTU UDĚLAT, TO BUDE DOBRÉ A VYŠLA Z TOHO NAPROSTÁ BAŠTA STRAŠNĚ PODOBNÁ KUPOVANÉ NUTELE... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) MÁM TAKOVOU RADOST.... NEMÁM PONORNÝ, PROTOŽE JSEM HO ZRUŠILA :-) :-) TAK JSEM ROZSEKALA OŘECHY NA ROBOTU DO JEMNA A JSOU V TÉ NUTELE CÍTIT, KŘUPAJÍ, ALE JE TO VÝBORNÉ..... MOC DÍKY ZA RECEPT ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (Y) (Y) LENKA (L) (L) (L) (F)
mnamnulka 23. 2. 2012, 14:43
@TOPOLINO&CA Tak to mám ohromnou radost, že chutná. Díky za zprávu. Jste šikulka. Že jste si recept upravila vůbec nevadí - od toho recepty přeci jsou. A někdy to dopadne tak, že experiment je lepší než originál (Y) Až uděláte rohlíčky dejte vědět, jak dopadly. Bude držet palce. (hello)
Michaela_ (upraveno) 21. 2. 2012, 12:53
blbej dotaz.....spatne jsem si precetla postup :) uz to vim.
bizi 20. 2. 2012, 17:18
Můžu se zeptat jaké salko dáváte? Jestli obyč.nebo zkaramelizované? Děkuji (F)
mnamnulka 20. 2. 2012, 17:25
@bizi Obyčejné. A ani nedávám drahé Salko, ale úplně obyčejné "Zahuštěné slazené mléko" z Kauflandu za 24Kč. Ono to chuťově vyjde v podstatě nastejno a ještě ušetřím ^o)
kopretina123 20. 2. 2012, 0:34
Není to ten krém, co jste dávala do Růžiček z kynutého těsta? Říkala jsem si jak to, že nevyteče, tak teď jsem se to v receptu dočetla. Díky, určitě vyzkouším.
mnamnulka 20. 2. 2012, 12:28
@kopretina123 Jojo, to je přesně on (H) Dělala jsem ho do růžiček http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=123878&user=1482 i do nutelových rohlíčků: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=123887&user=1482 . Tento krém má jinou konzistenci než klasická nutela, tak opravdu nevyteče. Asi to doplním i do receptu rohlíčků (hello)
Vera N 19. 2. 2012, 23:29
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie