Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Zajíc z preclíkového těsta s postupem

0.0
Zajíc z preclíkového těsta s postupem

Potřebné ingredience

250 mléka, 75g rozpuštěné hery, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500g hladké mouky, celé droždí (nebo sušené)

Postup přípravy

Zpracujeme těsto ručně nebo pomocí pekárny a necháme vykynout. Pak si těsto rozdělíme na dílky a tvoříme jakékoliv preclíkové tvary. Já jsem zkusila zajíčka. Preclíky potřeme bílkem a místo očí použijeme dýňová semínka. Když děláte obyčejné preclíky, tak posypeme hrubou solí, sezamem nebo mákem. Pečeme při 170°C dozlatova.

Vyválíme hada. Čím slabší těsto, tím bude křupavější.

Nahoře hada zamotáme a vzniknou uši

Uděláme z těsta kuličku a dáme k těstu jako nos

Urovnáme a trošku zploštíme uši. Potřeme bílkem a místo očí dáme mák nebo dýňový semínka.

Hotovo. Nejenže je chuťově vynikající, ale taky vzhledově je zajímavý.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie