Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Zákusek Kinder Pingui

0.0
Zákusek Kinder Pingui

Potřebné ingredience

těsto: 6 vajec 6 PL krystalového cukru 6 PL teplé vody 6 PL hladké mouky 2 PL hořkého kakaa 1 balíček kypřícího prášku šlehačka: 5 dcl šlehačky 0,5 L 1 balíček cukrářské želatiny 1 PL tekutého medu krém: 15 dkg čokolády na vaření 10 dkg margarínu 1 PL vody 2 PL oleje poleva: 20 dkg čokolády na vaření 10 dkg margarínu 3 PL oleje

Postup přípravy

Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Pomalu přimícháme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pomalu přimícháme kakao.
Přidáme tuhý sníh z bílků. Vymažeme si dva plechy a pečeme dva pláty při 200 ° C.

Přísady na šlehačku rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min nabobtnat a pomaličku na slabém ohni zahřejeme. Vyšleháme šlehačku a pomalu přidáme rozpuštěnou želatinu a přilijeme rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme upečený na plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky.

Mezitím si připravíme čokoládový krém. Nad párou rozpustíme čokoládu a když je rozpuštěná, přidáme margarín a olej a dobře promícháme, aby byla vláčná. Když trošku vychladne, naneseme na šlehačkový krém a znovu vložíme do chladu.

Když je čokoláda mírně ztuhlá, vyšleháme druhou polovinu šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem.

Polijeme polevou a necháme ztuhnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kafčo 1. 4. 2017, 11:05
Výborné (Y) (Y) (Y) Jen jsem si to zjednodušila a udělala šlehačkový krém najednou a roztřela půlku na každý plát na jeden pak dala ten čokoládový krém a přiklopila :-$
Údička 25. 3. 2012, 15:25
Určitě v nejbližší době vyzkouším :)
jeremy 10. 3. 2012, 23:39
(clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie