(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Zákusek Kinder Pingui

Potřebné ingredience
těsto: 6 vajec 6 PL krystalového cukru 6 PL teplé vody 6 PL hladké mouky 2 PL hořkého kakaa 1 balíček kypřícího prášku šlehačka: 5 dcl šlehačky 0,5 L 1 balíček cukrářské želatiny 1 PL tekutého medu krém: 15 dkg čokolády na vaření 10 dkg margarínu 1 PL vody 2 PL oleje poleva: 20 dkg čokolády na vaření 10 dkg margarínu 3 PL oleje
Postup přípravy
Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Pomalu přimícháme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pomalu přimícháme kakao.
Přidáme tuhý sníh z bílků. Vymažeme si dva plechy a pečeme dva pláty při 200 ° C.
Přísady na šlehačku rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min nabobtnat a pomaličku na slabém ohni zahřejeme. Vyšleháme šlehačku a pomalu přidáme rozpuštěnou želatinu a přilijeme rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme upečený na plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky.
Mezitím si připravíme čokoládový krém. Nad párou rozpustíme čokoládu a když je rozpuštěná, přidáme margarín a olej a dobře promícháme, aby byla vláčná. Když trošku vychladne, naneseme na šlehačkový krém a znovu vložíme do chladu.
Když je čokoláda mírně ztuhlá, vyšleháme druhou polovinu šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem.
Polijeme polevou a necháme ztuhnout.
Přidáme tuhý sníh z bílků. Vymažeme si dva plechy a pečeme dva pláty při 200 ° C.
Přísady na šlehačku rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min nabobtnat a pomaličku na slabém ohni zahřejeme. Vyšleháme šlehačku a pomalu přidáme rozpuštěnou želatinu a přilijeme rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme upečený na plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky.
Mezitím si připravíme čokoládový krém. Nad párou rozpustíme čokoládu a když je rozpuštěná, přidáme margarín a olej a dobře promícháme, aby byla vláčná. Když trošku vychladne, naneseme na šlehačkový krém a znovu vložíme do chladu.
Když je čokoláda mírně ztuhlá, vyšleháme druhou polovinu šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem.
Polijeme polevou a necháme ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Kafčo
(upraveno)
1. 4. 2017, 11:05
Výborné
Jen jsem si to zjednodušila a udělala šlehačkový krém najednou a roztřela půlku na každý plát na jeden pak dala ten čokoládový krém a přiklopila




nahlásit

Údička
(upraveno)
25. 3. 2012, 15:25
Určitě v nejbližší době vyzkouším

nahlásit

jeremy
(upraveno)
10. 3. 2012, 23:39



nahlásit