(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Dort Hello Kitty
Potřebné ingredience
Těsto - mramorovaný korpus (do formy 23 cm): • 250 g hladké mouky • 1 prášek do pečiva (necelý) • 4 vejce • 240 g cukru moučka • 150 ml oleje • 100 ml vroucí vody • kakao • kdo chce přidá trochu mandlového aroma Ořechový krém • 1/4 l mléka • 2 lžíce cukru krystal • 100 g mletých ořechů • 1 vanilkový cukr • 1/2 vanilkového pudinku • 1 máslo 2/3 mléka s cukrem a ořechy přivést do varu, vmíchat půlku pudinkového prášku rozmíchaného ve zbylém mléku a vařit do zhoustnutí.Nechat vychladnout a pak zašlehat 1 máslo. Množství cukru si můžete přizpůsobit dle potřeby
Postup přípravy
Těsto: Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem. ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...)
Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed bouli, po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná... Těsto je naše oblíbené, je takové mechové, moc dobré...
Pečeme-li jen světlou variantu, POZOR!!! Bez kakaa je těsto lehčí a musíme ubrat i množství prášku do pečiva, aby dort v troubě nevyskočil a pak nesplaskl...
Po vychladnutí dort 2x rozřízneme. Spodní díl pokapeme rumem, poklademe kolečky banánu a potřeme oříškovým krémem. Přiklopíme prostředním korpusem, opět pokapeme rumem, potřeme rybízovou nebo višňovou marmeládou a opět potřeme oříškovým krémem. Nakonec přiklopíme poslední částí korpusu, celý dort potřeme zbytkem krému a dáme do ledničky vychladnout. Nejlépe do druhého dne.
Já jsem na tento dort dělala krém ze dvou dávek, ale trošku mi zbylo.
Po vychladnutí potáhneme potahovkou a ozdobíme......
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem. ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...)
Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed bouli, po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná... Těsto je naše oblíbené, je takové mechové, moc dobré...
Pečeme-li jen světlou variantu, POZOR!!! Bez kakaa je těsto lehčí a musíme ubrat i množství prášku do pečiva, aby dort v troubě nevyskočil a pak nesplaskl...
Po vychladnutí dort 2x rozřízneme. Spodní díl pokapeme rumem, poklademe kolečky banánu a potřeme oříškovým krémem. Přiklopíme prostředním korpusem, opět pokapeme rumem, potřeme rybízovou nebo višňovou marmeládou a opět potřeme oříškovým krémem. Nakonec přiklopíme poslední částí korpusu, celý dort potřeme zbytkem krému a dáme do ledničky vychladnout. Nejlépe do druhého dne.
Já jsem na tento dort dělala krém ze dvou dávek, ale trošku mi zbylo.
Po vychladnutí potáhneme potahovkou a ozdobíme......
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Delfinek:-)
(upraveno)
26. 2. 2014, 21:44
Suprový dort, zkoušela jsem, všem chutnal
Kolafova
(upraveno)
14. 4. 2012, 15:28
Děkuji za pochvalu. Ano, všechno na dortě je z marcipánu, i Kittinka. Je dělaná pomocí obrázku vytištěného z netu a vykrájeného z různě obarvených kousků marcipánu. A okraje jsou zdobené pomocí černého hotovébo krému v tubě od firmy Wilton - http://www.eshop-lilie.cz/detail.php?zbozi=3245269.
flowersun
(upraveno)
13. 4. 2012, 22:21
Dortík je nádherný Mohu se zeptat, Kitinka je také dělána z marcipánu? A z čeho jsou dělány okraje Kitinky?děkuji moc
HHaannuullee
(upraveno)
13. 3. 2012, 19:25