Dort k narozeninám
Potřebné ingredience
Těsto na čokoládový piškot: 120 g čokolády * 120 g másla (lze i Hera) * 160 g moučkového cukru * 150 g polohrubé mouky * 6 vajec * 3 lžíce mléka * 1 lžíce kakaa * 1/2 prášku do pečiva. Krém: 2 smetany, 100 g čokolády, 1 celé máslo, trošku moučkového cukru
Postup přípravy
Těsto: Utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky a šleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu,mléko,kakao,mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme při 180…
Plněné kynuté buchty
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, sůl, 2 kostky droždí, 20 dkg krystal.cukru, vlažné mléko dle potřeby, 1 vanilinový cukr, 20 dkg rozehřátého vlažného tuku (Hera), 3 žloutky, citronová kůra, rum Náplň: švestková povidla, tvarohová náplň, maková náplň Tvarohová náplň: měkký tvaroh, moučkový cukr dle chuti, vanilinový cukr, žloutek, rozinky, rum - vše smícháme Maková náplň: mletý mák, mléko, vanilinový cukr, moučkový cukr, med, skořice - mletý mák dáme do kastrůlku, zalijeme mlékem a vaříme. Během vaření přidáme zbylé přísady, podle chuti, jak kdo má rád sladký mák. Vaříme za častého míchání (mák se rád připaluje) do té doby, než mák změkne a mléko se vyvaří. Mák musí být hustý.
Postup přípravy
Mouku dáme do mísy, posypeme solí a zamícháme. Uprostřed uděláme ďolík, do kterého vložíme rozdrobené droždí, které posypeme trochou krystal. cukru, zalijeme vlažným mlékem a…
Velikonoční beránek z oleje
Potřebné ingredience
3 celá vejce, 1/4 kg cukru krystal, 1 sklenička (cca 1/4 l) oleje, 1/4 l mléka, 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, vlažné mléko a nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva. Nakonec 1/3 těsta obarvíme kaaem. Do vymazané a vysypané formy na…
Oříškový beránek
Potřebné ingredience
125 g másla, 250 g moučkového cukru, 3 žloutky + z bílků sníh, 1/8 l vlažného mléka, 60 g mletých oříšků, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Máslo s cukrem a žloutky ušleháme do pěny, pak přidáme mléko, oříšky, přisypeme mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. Vlijeme do formy a pečeme asi 45 minut při…
Velikonoční mazanec
Potřebné ingredience
Na 4 ks: 1 kg hladké mouky, sůl, 2 kostky droždí, 20 dkg krystal.cukru, vlažné mléko dle potřeby, 1 vanilinový cukr, 20 dkg rozehřátého vlažného tuku (Hera), 3 žloutky, citronová kůra, rozinky, rum
Postup přípravy
Mouku dáme do mísy, posypeme solí a zamícháme. Uprostřed uděláme ďolík, do kterého vložíme rozdrobené droždí, které posypeme trochou krystal. cukru, zalijeme vlažným mlékem a…
Perník
Potřebné ingredience
650 g polohrubé mouky * 400 g moučkového cukru * 2 celá vejce * 1 prášek do pečiva * 1 prášek do perníku * 1 sklenička oleje (2 dcl) * 2 skleničky mléka * 2 lžíce kakaa * 2 lžíce rybízové marmelády, můžeme přidat např. rozinky, ořechy, mandle, co má kdo rád. Já osobně nedávám.
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme a těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě při 180 °C cca 40 min. Po vychladnutí mažeme rybízovou marmeládou a sypeme kokosem.…
Jablečný štrůdl
Potřebné ingredience
400 g hladké mouky * 40 g droždí * 1 celá Hera * 1 vejce * lžíce krystal.cukru * 4-5 lžic mléka
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme těsto. To poté rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vyválíme placku, pokapeme rozpuštěnou Herou a posypeme trochou strouhanky. Na to rozložíme…
Dort Hello Kitty
Potřebné ingredience
Těsto - mramorovaný korpus (do formy 23 cm): • 250 g hladké mouky • 1 prášek do pečiva (necelý) • 4 vejce • 240 g cukru moučka • 150 ml oleje • 100 ml vroucí vody • kakao • kdo chce přidá trochu mandlového aroma Ořechový krém • 1/4 l mléka • 2 lžíce cukru krystal • 100 g mletých ořechů • 1 vanilkový cukr • 1/2 vanilkového pudinku • 1 máslo 2/3 mléka s cukrem a ořechy přivést do varu, vmíchat půlku pudinkového prášku rozmíchaného ve zbylém mléku a vařit do zhoustnutí.Nechat vychladnout a pak zašlehat 1 máslo. Množství cukru si můžete přizpůsobit dle potřeby
Postup přípravy
Těsto: Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku…
Pruhovaná dvoubarevná roláda
Potřebné ingredience
Piškot: 4 vejce, 3,5 polévkové lžíce (dále jen "PL") polohrubé mouky, 1 PL kakaa, 4 PL cukru krupice \r\n\r\nKrém jahodový: 125 ml šťávy z jahodového kompotu, 50 g cukru krupice, 13 g jahodového pudinku, 1/2 PL polohrubé mouky - svařit na sladký pudink
Postup přípravy
Piškot: Ušlehat bílky s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou šlehat do pěny (asi 3 minuty), poté opatrně a postupně vmíchávat na střídačku mouku a ušlehané bílky. Hmotu…