Plněné kynuté buchty
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, sůl, 2 kostky droždí, 20 dkg krystal.cukru, vlažné mléko dle potřeby, 1 vanilinový cukr, 20 dkg rozehřátého vlažného tuku (Hera), 3 žloutky, citronová kůra, rum Náplň: švestková povidla, tvarohová náplň, maková náplň Tvarohová náplň: měkký tvaroh, moučkový cukr dle chuti, vanilinový cukr, žloutek, rozinky, rum - vše smícháme Maková náplň: mletý mák, mléko, vanilinový cukr, moučkový cukr, med, skořice - mletý mák dáme do kastrůlku, zalijeme mlékem a vaříme. Během vaření přidáme zbylé přísady, podle chuti, jak kdo má rád sladký mák. Vaříme za častého míchání (mák se rád připaluje) do té doby, než mák změkne a mléko se vyvaří. Mák musí být hustý.
Postup přípravy
Po vykynutí rozválíme kynuté těsto na plát, rádýlkem nakrájíme čtverečky, které poklademe různou náplní a zabalíme. Buchty namáčíme do rozehřáté, vychladlé Hery, klademe vedle sebe na tukem vymazaný plech a před pečením dáme ještě kynout. Jakmile nám buchty krásně naběhly, potřeme nahoře rozehřátým tukem (já používám Heru) a dáme do trouby péci. Na 180 °C cca 30-40 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé