Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Kinder koláč

0.0
Kinder koláč

Potřebné ingredience

Těsto:9 bílků, 60g hladké mouky, 35g strouhanky, 120g cukru krystal,1a1/2 lžíce oleje, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli, 10dkg nasekaných vlašských ořechů Čokoládový krém: zakoupíme hotový v obchodě (nugeta, nebo nějaká levnější varianta) Krém: 1 litr mléka, 9 žloutků, 3 vanilkové pudingy,120g cukru krystal, 30 dkg másla, kakao Šlehačka: 2 šlehačky, 1 ztužovač šlehačky

Postup přípravy

Postup těsto: z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a šleháme až se cukr rozpustí. Poté lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva, strouhanku, olej a sůl. Na plech dáme pomaštěný pečící papír, posypeme ořechy, na ořechy rozetřeme těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Po upečení a vychladnutí těsto i s papírem převrátíme naruby a papír stáhneme, takže ořechy zůstanou nahoře. Postup krémy: v mléce rozkvedláme žloutky, cukr a puding, pomalu přivedeme do varu a vaříme do zhoustnutí. Poté krémový základ za stálého míchání vychladíme ve studené vodní lázni. Změklé máslo rozšleháme a postupně do něj zašleháme vychlazený puding až se vše pěkně zcelý. Po zcelení krém rozdělíme na 2 poloviny a do jedné zašleháme kakao. Na vychladnuté a otočené těsto natřeme čokoládový krém. Poté na čokoládový krém dáváme střídavě porce vanilkového a kakaového krému (jako šachovnice), které potom rozetřeme takže utvoří mramorový vzor. Nakonec nahoru rezetřeme ušlehanou šlehačku se stužovačem. Nejlepší je na druhý den uležená v ledničce. Buchta je dost náročná jak na čas tak na ingredience ale stojí zato.

Upečené těsto po vytáhnutí z trouby

Takhle vypadá buchta po obrácení naruby

Šacovnice z krémů

Hotová buchta

A teď už se jenom zakousnout

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie