(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Kynuté koláče

Potřebné ingredience
1/2 kg hl. mouky, 10 dkg cukru, špetka soli, 12 dkg rozpuštěné hery, citron. kúra, 3/4 droždí, 1 vejce, mléko dle potřeby ( na množství viz foto je použito asi o 1/4 dávky navíc). Náplň - mák+ švestky, mák+ostružiny+drobenka, tvaroh+meruňky+drobenka, podušená jablka+drobenka
Postup přípravy
Těsto zpracujeme v pekárně nebo ručně, po vykynutí rozdělíme na 4 bochánky. Každý vyválíme na jeden plech, hodně roztáhneme a ještě prtem vyďubkujeme okraje. Necháme alespon 10 min kynout pod čistou utěrkou. Potom okraje pomažeme rožšlehaným vejcem a naplníme libovolně. Dáme péct asi na 180 stupnů.
Je lepší si z pekárny ukrojit pouze 1/2 těsta, připravit 2 koláče a teprve když do trouby vložíme druhý na pečení, dopřipravit si zbylé 2 koláče. Aby těsto neokoralo a nepřekynulo příliš.
Hotové můžeme poprášit moučkovým cukrem.
Je lepší si z pekárny ukrojit pouze 1/2 těsta, připravit 2 koláče a teprve když do trouby vložíme druhý na pečení, dopřipravit si zbylé 2 koláče. Aby těsto neokoralo a nepřekynulo příliš.
Hotové můžeme poprášit moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

giga07
(upraveno)
2. 11. 2011, 13:14
Teda není koláč jako koláč
Tyto vypadají úžasně






nahlásit

lidare
(upraveno)
30. 10. 2011, 13:59



nahlásit