(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kynuté koláče

Potřebné ingredience
0,5kg polohr. Mouky špetka soli 8dkg mletého cukru 8dkg másla (rozpustit, vychladit) citrónová kůra 1ks kvasnic (kostka) čtvrt litru mléka 2 žloutky 1 celé vejce 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Z mléka, cukru a kvasnic udělat kvásek, zpracovat, nechat vykynout.
Z těsta udělat placku, dát do ní lžičku tvarohu, uzavřít a spojeným dát na plech vyložený pečícím papírem. Vajíčkem pomoučeným v mouce si udělat důlek a dát do něj povidla a na ně posýpku. Péct při cca 175 -200 st.C. Po upečení potřít okraje koláče vajíčkem.
Tvarohová náplň: 2x 250g tvarohu, citrónová kůra, žloutek a vanilkový cukr
Z těsta udělat placku, dát do ní lžičku tvarohu, uzavřít a spojeným dát na plech vyložený pečícím papírem. Vajíčkem pomoučeným v mouce si udělat důlek a dát do něj povidla a na ně posýpku. Péct při cca 175 -200 st.C. Po upečení potřít okraje koláče vajíčkem.
Tvarohová náplň: 2x 250g tvarohu, citrónová kůra, žloutek a vanilkový cukr
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paffka
(upraveno)
10. 11. 2011, 8:11
včera jsem dělala koláče podle tohoto návodu a jsou úžasnéééé


nahlásit

lidare
(upraveno)
15. 8. 2011, 11:48



nahlásit

Filipek14.9.2005
(upraveno)
15. 8. 2011, 12:28
@lidare
a jsou opravdu vynikající

nahlásit

Boňule
(upraveno)
14. 8. 2011, 22:11
Vypadají luxusně! Jen mne trochu mate, že se mají vajíčkem potřít až po upečení, není to omyl, já totiž potírám před pečením. Díky.


nahlásit

Filipek14.9.2005
(upraveno)
15. 8. 2011, 12:21
@Boňule
Ne ne až po upečení
stejně jako u perníčků
jsou vynikající, zkuste



nahlásit

darinka30
(upraveno)
14. 8. 2011, 21:55




nahlásit