Bavorské vdolečky
Potřebné ingredience
200 ml mléka, 5 lžic rumu, špetka soli, 5 lžic cukru, 3 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 30 g čerstvého droždí tuk na smažení, povidla, tvaroh na strouhání
Postup přípravy
Z uvedených surovin si připravíme kynuté těsto a necháme na teplém místě kynout.
Po 45 minutách kynutí těsto vyklopíme na vál a rozválíme na tloušťku 1,5 cm. Vykrajovátkem…
Drobenkový koláč s tvarohem
Potřebné ingredience
Drobenka: 500g polohrubé mouky, 150g moučkového cukru, půl sáčku prášku do pečiva, 200 g másla, 1 vejce, 1 vrchovatá lžíce kakaového prášku náplň: 500 g tvarohu, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 vejce, 500 ml mléka
Postup přípravy
Všechny suroviny na náplň rozmícháme dohladka, případně rozšleháme elektrickým šlehačem. Vznikne velmi řídká hmota. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme na…
Citrónová mramorová buchta
Potřebné ingredience
4 vejce, 220g cukru krupice, 1 van. cukr, 250 ml mléka, 250 ml oleje, 100 ml citronové šťávy (cca ze tří citronů), 2 lžičky citronové kůry (cca z 1 citronu), 400 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 1 rovná lžička sody, 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté pěny. postupně přidáme mléko, olej, citr. šťávu, kůru a mouku promíchanou s práškem do pečiva a sodou. Důkladně promícháme. Polovinu…
Hrnková buchta
Potřebné ingredience
1 hrnek cukru, 4 vejce, 1 hrnek kokosu (kdo chce může dát mák), 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek hl. mouky, 1/2 hrnku mléka, 1 prášek do pečiva, 1van. cukr a marmeláda
Postup přípravy
Všechny sypké suroviny smícháme, přidáme ostatní a ručním mixérem vymícháme (stačí asi 2min.). Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 25-30min. při 180 st.…
Božský perník
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 1 a 1/2 hrnku cukru, 1 vejce, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 1 lžíce marmelády, 1 čokoládový pudinkový prášek, 1 skořicový cukr, 1 prášek do perníku
Postup přípravy
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní, dobře promícháme a upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení ( asi 30 minut při 180 °C). Vychladlý perník můžeme polít…
Hraběnčiny řezy
Potřebné ingredience
těsto: 600 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 220 g moučkového cukru, 380 g tuku (máslo nebo hera), 5 žloutků dále: cca 800 g jablek, 1 vanilkový pudinkový prášek, skořicový cukr, 5 bílků, 2-3 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy
Z uvedených surovin zpracujeme na vále hladké těsto. Oddělíme přibližně jednu třetinu, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do mražáku. Zbytek necháme v ledničce asi půl hodiny…
Koláčky
Potřebné ingredience
250 ml mléka, 200 ml oleje, 3 žloutky, 3 lžíce rumu, špetka soli, 100 g cukru krupice, 600 g hladké mouky, 40 g čerstvého droždí libovolná náplň (tvarohová, maková, ovocná ...), drobenka, vejce na potření
Postup přípravy
Ze surovin zpracujeme těsto a necháme asi 45min. kynout.
Nakynuté těsto rozválíme na tloušťku 1 cm a vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka. Do každého kolečka…