Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Kuřecí kapsy

0.0
Kuřecí kapsy

Potřebné ingredience

500g kuřecích řízků větší balení listového těsta zakysaná smetana dvě vajíčka niva 150g šunkového salámu

Postup přípravy

-Kuřecí řízky jemně naklepejte, rozdělte je na menší kousky a osolené a opepřené je osmahněte na pánvi (nejlepší je použít teflonovou pánev - buď úplně nasucho nebo pro chuť dát do pánve dvě lžíce oleje).
-Hotové maso nechejte prochladnout.
-Nivu nastrouhejte nahrubo a vmíchejte do zakysané smetany. Dále přidejte jedno celé vajíčko. Druhé vajíčko si rozklepněte do hrnečku, rozmíchejte a polovinu vlijte do zakysané smetany (druhá polovina vám poslouží na potření kapes. Lehce osolte (myslete na to, že Niva je sama o sobě celkem slaná).
-Listové těsto rozválejte, krájejte čtverce. Doprostřed každého čtverce položte kuřecí masoa pokryjte jej lžící směsi s Nivou.
-Směs přikryjte plátkem šunky.
-Zabalte a položte spojem dolů na plech vystlaný pečícím papírem.

-Potřete vajíčkem... případně posypejte sezamovým semínkem a pečte na 108st do té doby, než kapsy zezlatoví.
Hotové kapsy podávejte se zeleninovým salátem .

Skvělé na tomto receptu je, že si můžete kapsy připravit předem, stejně jako salát, a když přijdou přátelé, tak je jen strčíte do trouby a než vypijete první sklenku vína máte skvělou večeři hotovou...

Kuřecí řízky jemně naklepejte, rozdělte je na menší kousky a osolené a opepřené je osmahněte na pánvi (nejlepší je použít teflonovou pánev - buď úplně nasucho nebo pro chuť dát do pánve dvě lžíce oleje).

Hotové maso nechejte prochladnout.

TIP: Pokud třeba večer grilujeme, tak si maso připravím na grilu, jen tak, aby se zatáhlo a uvnitř propeklo, není nutné, aby mělo "kůrčičku".

Nivu nastrouhejte nahrubo a vmíchejte do zakysané smetany. Dále přidejte jedno celé vajíčko. Druhé vajíčko si rozklepněte do hrnečku, rozmíchejte a polovinu vlijte do zakysané smetany (druhá polovina vám poslouží na potření kapes. Lehce osolte (myslete na to, že Niva je sama o sobě celkem slaná)

Listové těsto rozválejte, krájejte čtverce. Doprostřed každého čtverce položte kuřecí masoa pokryjte jej lžící směsi s Nivou.

Směs přikryjte plátkem šunky.

Zabalte a položte spojem dolů na plech vystlaný pečícím papírem.

Potřete vajíčkem... případně posypejte sezamovým semínkem a pečte na 108st do té doby, než kapsy zezlatoví.

Hotové kapsy podávejte se zeleninovým salátem .

Skvělé na tomto receptu je, že si můžete kapsy připravit předem, stejně jako salát, a když přijdou přátelé, tak je jen strčíte do trouby a než vypijete první sklenku vína máte skvělou večeři hotovou...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

navia 31. 8. 2012, 15:55
Fajn, ale proč si to nevyfotíte sama? A nenapíšete recept? http://www.brydova.cz/recepty/hlavni-jidla/142-kureci-kapsy- (N)
Zrušený účet 1. 9. 2012, 16:24
@navia Ježiš - to je doba..dřív si ženský předávaly recepty a byly rády,že těm druhejm chutná a teď aby si člověk pomalu podával kolkovanou žádost,jestli smí tento recept použít..To mě hlava nebere +o(
navia 3. 9. 2012, 22:24
@ recept ano, ale ne ho okopírovat i s fotkama...To zas nebere hlava mně. Když se vám to nechce sepisovat sama, tak snad je možné uvést odkaz.. Víte co to je duševní vlastnictví? *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie