Zobrazit přihlášovací formulář

První pokus o sparťanský

0.0
První pokus o sparťanský

Potřebné ingredience

Korpus: 12 vajec,500g cukr písek, 600g pol. mouka (část mouky lze nahradit ořechy,kokosem nebo kakaem, výsledná váha musí být 600g), 300ml vařící vody Krém: 500 ml mléka,1 puding. prášek, tabulka čoko. na vaření (nebo 2x kaštany,nebo kofila, nebo bílá čokoláda- podle toho jakou barvu krému chcete), 350g-500g másla (podle toho jak "odlehčený" krém chcete:)), 140g-200g cukr moučka

Postup přípravy

Na korpus:
Ušleháme žloutky s cukrem a vařící vodou do husté pěny,přidáme mouku(ořechy,kakao...nebo i kokos-podle chuti),smícháme (aby nebyly kousky) a z lehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Na krém:
Uvaříme puding podle návodu (nesladit!!) a do vařícího nalámeme čokoládu,za občasného míchání (aby se neudělal škraloup) necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím vyšleháme změklé máslo s cukrem a rumem do bílého krému (chvilku to trvá a bez ručního šlehače nebo robota to jde hóóódně těžko a necháte na něm ruce). Do máslového krému po lžících zašlehat puding. Pokud chcete míň máslový krém,jde ubrat máslo tak na 350g,samozřejmě uberte i cukr.
Potaženo falešným marcipánem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie