Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Had

Had

Potřebné ingredience

Mramorový korpus, pudingovo máslový krém s 50% čokoládou, marcipánová hmota se sušeného mléka

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...
DORTY
Coca-Cola

Coca-Cola

Potřebné ingredience

mramorový korpus ze dvou dávek,máslovo pudingový krém s čokoládou,mléčný marcipán na potažení Krém: 500 ml mléka,1 puding. prášek, tabulka čoko. na vaření (nebo 2x kaštany,nebo kofila, nebo bílá čokoláda- podle toho jakou barvu krému chcete), 350g-500g másla (podle toho jak "odlehčený" krém chcete:)), 140g-200g cukr moučka Recept na korpus není můj,našla jsem ho kdysi tady na mimibazaru ale je pevnější než ten co běžně dělám a lépe se s ním pracuje u 3D dortů. Korpus: 4 vejce,210g cukr, 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 100ml vařící vody, 150ml oleje, 2 lžíce kakaa. Postup: žloutky vyšlehat s cukrem a vodou do světlé,husté pěny,přimíchat (teď už stačí ručně) mouku s pr.do.peč, olej a nakonec lehce vmíchat sníh z bílků. 1/3 obarvit kakaem a lžící rozdělovat na plech. Doprostřed plechu s pečicím papírem klademe NA SEBE 2lžíce světlého těsta a 1 lžíci tmavého. Jak se těsto roztíká po plechu,tvoří jakoby mramorový vzor.\r\nKrém: 2másla,1/2 l mléka,1 puding. prášek,1 tabulka čokolády(s vyšším obsahem kakaa), 20 dkg cukr moučka, RUM.\r\nUvařit puding a do vařícího zamíchat nalámanou čokoládu,počkat než se rozpustí,přikrýt potr. folií a nechat vychladit. Másla vyšlehat s RUMem a moučkovým cukrem do "bíla" a postupně zašlehávat vychladlý puding.

Postup přípravy

Pláty slepit krémem,spevnit špejlema (já používám jednorázová brčka), ořezat do tvaru který potřebujeme a popřípadě dotvarovat punčovinou z odřezků a krému. Potřít povrch tenkou…

Zobrazit více...
DORTY
Opičkový dortík

Opičkový dortík

Potřebné ingredience

Mramorový korpus, pudingovo-máslový krém s čokoládou. Polité čokoládou a opičky z mléčného marcipanu

Postup přípravy

X

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Moravské koláče

Moravské koláče

Potřebné ingredience

1/4 l mléka, kostka droždí, 250g hl. mouky, 250g pol. mouky, 1vejce + 1 žloutek, 2-3 lžíce cukru,špetka soli, 250g 100% ztuženého tuku (OMEGA)

Postup přípravy

Do vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí a než vzejde kvásek navážíme si mouku,dáme do mísy,přidáme sůl a vejce se žloutkem,přidáme vzešlý kvásek a zpracujeme. Potom přendáme…

Zobrazit více...
DORTY
Rugby míč

Rugby míč

Potřebné ingredience

mramorový korpus ze dvou dávek,máslovo pudingový krém s čokoládou,mléčný marcipán na potažení Krém: 500 ml mléka,1 puding. prášek, tabulka čoko. na vaření (nebo 2x kaštany,nebo kofila, nebo bílá čokoláda- podle toho jakou barvu krému chcete), 350g-500g másla (podle toho jak "odlehčený" krém chcete:)), 140g-200g cukr moučka Recept na korpus není můj,našla jsem ho kdysi tady na mimibazaru ale je pevnější než ten co běžně dělám a lépe se s ním pracuje u 3D dortů. Korpus: 4 vejce,210g cukr, 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 100ml vařící vody, 150ml oleje, 2 lžíce kakaa. Postup: žloutky vyšlehat s cukrem a vodou do světlé,husté pěny,přimíchat (teď už stačí ručně) mouku s pr.do.peč, olej a nakonec lehce vmíchat sníh z bílků. 1/3 obarvit kakaem a lžící rozdělovat na plech. Doprostřed plechu s pečicím papírem klademe NA SEBE 2lžíce světlého těsta a 1 lžíci tmavého. Jak se těsto roztíká po plechu,tvoří jakoby mramorový vzor.

Postup přípravy

Pláty slepit krémem,spevnit špejlema (já používám jednorázová brčka), ořezat do tvaru který potřebujeme a popřípadě dotvarovat punčovinou z odřezků a krému. Potřít povrch tenkou…

Zobrazit více...
DORTY
SpongeBob

SpongeBob

Potřebné ingredience

Mramorový korpus, máslovo-pudingový krém, domácí marmeláda, falešný marcipán.

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...
DORTY
Ovocný

Ovocný

Potřebné ingredience

Korpus z piškotového těsta, krém....2 zakysané smetany,ušlehaná šlehačka,cukr dle chuti,želatinový ztužovač za studena od Dr. Oetker. Ovoce na zdobení, želatina na glazuru.

Postup přípravy

Ušlehat smetanu,smíchat se zakysanýma smetanama které jsme ochutili cukrem a podle návodu smíchat se ztužovačem.
Na upečený korpus piškotového těsta po vychladnutí nalejeme…

Zobrazit více...
DORTY
Zvonilka

Zvonilka

Potřebné ingredience

xxx

Postup přípravy

xxx

Zobrazit více...
DORTY
Glum

Glum

Potřebné ingredience

Mramorový korpus,máslovo-pudingový krém,falešný marcipán na potažení a lapmodel na figurku.

Postup přípravy

Paní si přála dort pro dospělého ve tvaru prstenu z Pána prstenů a postavičku Gluma, ve skutečnosti ta postavička vypadala daleko líp :( jenom s tím bleskem je jako drákula,ale už…

Zobrazit více...
DORTY
Hera

Hera

Potřebné ingredience

Mramorový korpus + máslovo-pudingový krém, potaženo falešným marcipánem a kresleno potravinářskýma barvama

Postup přípravy

Jako u mých ostatních receptů :)

Zobrazit více...

Kategorie