Had
Potřebné ingredience
Mramorový korpus, pudingovo máslový krém s 50% čokoládou, marcipánová hmota se sušeného mléka
Coca-Cola
Potřebné ingredience
mramorový korpus ze dvou dávek,máslovo pudingový krém s čokoládou,mléčný marcipán na potažení Krém: 500 ml mléka,1 puding. prášek, tabulka čoko. na vaření (nebo 2x kaštany,nebo kofila, nebo bílá čokoláda- podle toho jakou barvu krému chcete), 350g-500g másla (podle toho jak "odlehčený" krém chcete:)), 140g-200g cukr moučka Recept na korpus není můj,našla jsem ho kdysi tady na mimibazaru ale je pevnější než ten co běžně dělám a lépe se s ním pracuje u 3D dortů. Korpus: 4 vejce,210g cukr, 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 100ml vařící vody, 150ml oleje, 2 lžíce kakaa. Postup: žloutky vyšlehat s cukrem a vodou do světlé,husté pěny,přimíchat (teď už stačí ručně) mouku s pr.do.peč, olej a nakonec lehce vmíchat sníh z bílků. 1/3 obarvit kakaem a lžící rozdělovat na plech. Doprostřed plechu s pečicím papírem klademe NA SEBE 2lžíce světlého těsta a 1 lžíci tmavého. Jak se těsto roztíká po plechu,tvoří jakoby mramorový vzor.\r\nKrém: 2másla,1/2 l mléka,1 puding. prášek,1 tabulka čokolády(s vyšším obsahem kakaa), 20 dkg cukr moučka, RUM.\r\nUvařit puding a do vařícího zamíchat nalámanou čokoládu,počkat než se rozpustí,přikrýt potr. folií a nechat vychladit. Másla vyšlehat s RUMem a moučkovým cukrem do "bíla" a postupně zašlehávat vychladlý puding.
Postup přípravy
Pláty slepit krémem,spevnit špejlema (já používám jednorázová brčka), ořezat do tvaru který potřebujeme a popřípadě dotvarovat punčovinou z odřezků a krému. Potřít povrch tenkou…
Opičkový dortík
Potřebné ingredience
Mramorový korpus, pudingovo-máslový krém s čokoládou. Polité čokoládou a opičky z mléčného marcipanu
Moravské koláče
Potřebné ingredience
1/4 l mléka, kostka droždí, 250g hl. mouky, 250g pol. mouky, 1vejce + 1 žloutek, 2-3 lžíce cukru,špetka soli, 250g 100% ztuženého tuku (OMEGA)
Postup přípravy
Do vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí a než vzejde kvásek navážíme si mouku,dáme do mísy,přidáme sůl a vejce se žloutkem,přidáme vzešlý kvásek a zpracujeme. Potom přendáme…
Rugby míč
Potřebné ingredience
mramorový korpus ze dvou dávek,máslovo pudingový krém s čokoládou,mléčný marcipán na potažení Krém: 500 ml mléka,1 puding. prášek, tabulka čoko. na vaření (nebo 2x kaštany,nebo kofila, nebo bílá čokoláda- podle toho jakou barvu krému chcete), 350g-500g másla (podle toho jak "odlehčený" krém chcete:)), 140g-200g cukr moučka Recept na korpus není můj,našla jsem ho kdysi tady na mimibazaru ale je pevnější než ten co běžně dělám a lépe se s ním pracuje u 3D dortů. Korpus: 4 vejce,210g cukr, 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 100ml vařící vody, 150ml oleje, 2 lžíce kakaa. Postup: žloutky vyšlehat s cukrem a vodou do světlé,husté pěny,přimíchat (teď už stačí ručně) mouku s pr.do.peč, olej a nakonec lehce vmíchat sníh z bílků. 1/3 obarvit kakaem a lžící rozdělovat na plech. Doprostřed plechu s pečicím papírem klademe NA SEBE 2lžíce světlého těsta a 1 lžíci tmavého. Jak se těsto roztíká po plechu,tvoří jakoby mramorový vzor.
Postup přípravy
Pláty slepit krémem,spevnit špejlema (já používám jednorázová brčka), ořezat do tvaru který potřebujeme a popřípadě dotvarovat punčovinou z odřezků a krému. Potřít povrch tenkou…
SpongeBob
Potřebné ingredience
Mramorový korpus, máslovo-pudingový krém, domácí marmeláda, falešný marcipán.
Ovocný
Potřebné ingredience
Korpus z piškotového těsta, krém....2 zakysané smetany,ušlehaná šlehačka,cukr dle chuti,želatinový ztužovač za studena od Dr. Oetker. Ovoce na zdobení, želatina na glazuru.
Postup přípravy
Ušlehat smetanu,smíchat se zakysanýma smetanama které jsme ochutili cukrem a podle návodu smíchat se ztužovačem.
Na upečený korpus piškotového těsta po vychladnutí nalejeme…
Glum
Potřebné ingredience
Mramorový korpus,máslovo-pudingový krém,falešný marcipán na potažení a lapmodel na figurku.
Postup přípravy
Paní si přála dort pro dospělého ve tvaru prstenu z Pána prstenů a postavičku Gluma, ve skutečnosti ta postavička vypadala daleko líp :( jenom s tím bleskem je jako drákula,ale už…
Hera
Potřebné ingredience
Mramorový korpus + máslovo-pudingový krém, potaženo falešným marcipánem a kresleno potravinářskýma barvama