Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

12x chuťovky, pizzy, langoše a jiné

0.0
12x chuťovky, pizzy, langoše  a jiné

Potřebné ingredience

1. sýrová roláda
2. kuličky z nivy
3. hermelínová pochoutka
4. utopenci
5. topinky z trouby
6. Pizza s kypřícím práškem
7. rychlá pizza z jogurtu
8. krokety I., II.
9. langoše I., II.
10. rychlý salát na chlebíčky
11. jarní pomazánka s ředkví a pórkem
12. bramborpizza

Postup přípravy

SÝROVÁ ROLÁDA

Suroviny:
300 – 400 g strouhaného eidamu
šunka
pomazánkové máslo
3 tavené sýry
sterilovaná kapie
křen (nebo česnek dle chuti)


Postup:
Nejprve si vytvoříme směs z pomazánkového másla, tavených sýrů, kapie a křenu. Pak připravíme plát sýra tak, že eidam nastrouháme na kus alobalu a rozložíme pravidelně do tvaru obdélníku, ten i s alobalem dáme na plech a na chvíli do trouby rozehřát, aby se vytvořil jednolitý plát. Ten necháme vychládnout, poklademe na něj šunku a natřeme připravenou směs sýrů. Zavineme, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici
Příchuť rolády nemusí být pouze křenová, ale i například česneková. Do sýrového krému můžete přidat suroviny dle vlastní fantazie (nudličky salámu, nakrájený hermelín nebo místo kapie mandarínky).


KULIČKY Z NIVY

Suroviny:
100 g nivy
80 g másla
1,5 balíčku Lučiny
hrst mletých vlašských ořechů
sterilovaná kapie

Postup:
Máslo a lučinu utřeme, přidáme strouhanou nivu. Dáme ztuhnout do ledničky asi na hodinu. Pak tvarujeme kuličky a obalujeme ve strouhaných oříšcích, ozdobíme sterilovanou kapií a napíchneme na párátko.
Kuličky se hodí na dozdobení různých obložených mís nebo samostatně k vínu na slavnostní příležitosti.


HERMELÍNOVÁ POCHOUTKA

Suroviny:
1 hermelín
máslo
prášková a čerstvá, nadrobno krájená paprika
hořčice, sůl, lisovaný česnek

Postup:
Hermelín rozkrojíme podélně. Obě půlky vydlabeme a hmotu smícháme s máslem a ostatními přísadami dle chuti. Naplníme zpět do „hermelínových mističek“, spojíme, zabalíme zpět do původního obalu a necháme v lednici ztuhnout.
Krájíme na plátky nebo na trojúhelníčky. Tuto dobrůtku můžeme použít jako součást obložených mís, talířů apod. Pochoutka bude ještě chutnější, když dno „mističek“ ještě před naplněním lehce potřete hořčicí a vyložíte šunkou, či jiným salámem - fantazii se meze nekladou.


UTOPENCI

Suroviny:

Na nálev:
3 a 1/2 dcl vody
1 (nebo 1 a 1/2) dcl octa
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 čili paprička (či feferonka)
sůl


A dále:
750 g točeného salámu
1 malá hlávka strouhaného bílého zelí (nemusí být, ale je to výborné)
4 cibule

Postup:
Připravíme nálev, který krátce povaříme a necháme vychládnout. Točený salám nakrájíme na špalíky, které ještě podélně rozkrojíme napůl a každou polovinu několikrát lehce nařízneme (ale nedokrojíme). Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a promícháme s nakrouhaným zelím. Do větší lahve střídavě vrstvíme salám a zelí s cibulí, pak zalijeme vychládlým nálevem i s kořením a necháme v lednici proležet alespoň 3 dny.


TOPINKY Z TROUBY

Suroviny:
několik krajíců staršího chleba
Máslo (nebo margarín)
strouhaný eidam
cibule
mletá paprika

Postup:
Krajíce chleba lehce namažeme máslem, naskládáme na plech, posypeme strouhaným sýrem, najemno nakrájenou cibulkou a posypeme mletou sladkou paprikou. Dáme zapéct do trouby, až topinky zrůžoví (10-15 min.) a ihned teplé a křupavoučké konzumujeme.



PIZZA - s kypřícím práškem

Suroviny:
250 g hladké mouky
1/8 l mléka
50 g másla
1 vejce
1 lžička soli
2 lžičky prášku do pečiva

Postup:
Ze všech surovin zpracujeme těsto, necháme 15 min. odpočinout a můžeme zdobit dle fantazie a chuti.



PIZZA - rychlá, z jogurtu

Suroviny:
1 bílý jogurt
1,5 kelímku polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
špetka soli

Postup:
Všechny suroviny smícháme, dáme na kulatý plech vyložený pečícím papírem a zdobíme surovinami, na které máme zrovna chuť :)



KROKETY I.

Suroviny:
400 g brambor vařených ve slupce (nechat vychládnout a nastrouhat)
1/2 šálku hrubé mouky
100 g strouhaného sýra
sůl

Postup:
Všechny suroviny zpracujeme v těsto a z připravené směsi vypracujeme kuličky, které obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a usmažíme ve fritéze.


KROKETY II.

Suroviny:

800 g vařených teplých brambor
210 g mouky
10 g soli
30 g krupice
1 vejce

Postup:
Oloupané brambory uvaříme a za horka umačkáme nebo nastrouháme. Přidáme krupici, sůl, vejce, podle potřeby mouku. Upravíme krokety, obalíme ve vejci a strouhance a smažíme ve fritéze.



LANGOŠE I.

Suroviny:
500 g hladké mouky
1 celé vejce
1 sklenka mléka
50 g droždí
4 středně velké, uvařené, nastrouhané brambory
sůl

Postup:
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme 1/2 hod. nakynout.Pak z něj tvarujeme placky o velikosti pánve a smažíme na tuku po obou stranách.
Podáváme s kečupem a strouhaným sýrem nebo s kečupem a zeleninovou oblohou (sterilovaná řepa, rajčata atd.)



LANGOŠE II. - na delší dobu

Suroviny:
800 g hladké mouky
2 celá vejce
2 kostky droždí
1 zakysaná smetana
2 a 1/2 (3) dcl vody
sůl

Postup:
Zakysanou smetanu smícháme s vodou, droždím vejcem a solí. Tuto směs vlijeme do mouky a klasickým způsobem zpracujeme kynuté těsto. Necháme asi 1 hod. nakynout a můžeme z něj ihned smažit langoše nebo těsto můžeme přechovávat v lednici (v míse zabalené v igelitovém sáčku) až 14 dní a usmažit si langoš kdykoli na něj dostaneme chuť :)
Placky smažíme na rozpáleném tuku a podáváme s kečupem, strouhaným sýrem a česnekem.



RYCHLÝ SALÁT NA CHLEBÍČKY

Suroviny:
400 g dietního salámu (nebo Junioru) nastrouhat
1 velká, nadrobno nakrájená cibule
3 kyselé okurky nastrouhat nebo nakrájet na drobné kostičky
4 lžíce tatarské omáčky

Zálivka:
2 lžíce oleje, octa, cukru, hořčice, kečupu
trošku vody
trošku pepře, sladké papriky

Postup:
Všechny suroviny na zálivku lehce svaříme až se spojí a po vychládnutí smícháme se všemi ostatními přísadami.



JARNÍ POMAZÁNKA S ŘEDKVÍ A PÓRKEM

Suroviny:
1 pomazánkové máslo
(nebo tvaroh)
2 lžíce Ramy
(nebo jiného margarínu)
3 tavené sýry
150 g strouhané ředkve
(lehce vymačkejte vodu)
100 g jemně nakrájeného pórku
(světlá část)
půl čajové lžičky mleté papriky
sůl dle chuti

Postup:
Všechny suroviny vymíchejte elektrickým šlehačem. Sojové rohlíky nakrájejte zešikma na širší plátky, natřete pomazánkou a ozdobte kousky rajčete a kouskem petrželky (plátky rohlíku pak vypadají jako zajíčci :o)



„BRAMBORIZZA“

Suroviny:
4 středně velké brambory
1 menší cibule
1 rajče
1 menší paprika
1 kyselá okurka
1 vejce
strouhaný sýr
provensálské koření, sůl


Postup:
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev - posolíme. Převrátíme na druhou stranu - opět posolíme, poklademe salámem, rajčaty, paprikou, nakrájenou kyselou okurkou, cibulí na kolečka a zalijeme rozmíchaným vejcem, přikryjeme poklicí a necháme smažit. Až začne vonět a brambory budou zespodu upečené, zasypeme strouhaným sýrem a dochutíme provensálským kořením. Ještě na chvíli přikryjeme a necháme 1 minutu zapéct sýr. Podáváme s kečupem a tatarskou omáčkou nebo jen tak.
Do pokrmu lze přidat i další suroviny podle toho, co zrovna máte doma (třeba pár koleček salámu atd.). Je to dobrota! Něco mezi bramborákem a pizzou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lumka 27. 1. 2008, 20:17
Tak i tady poprosím o zaslání,moc díky. (F)anibab@seznam.cz (Y)
Pabuša 28. 1. 2008, 12:07
@lumka dobrou chuť (pl)
Pabuša 27. 1. 2008, 20:08
RECEPTÍKY JSEM DOSTALA MAILEM, TAK POSÍLÁM DÁL (hotdog)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie