Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Cibulový koláč - ňaminka

0.0
Cibulový koláč - ňaminka

Potřebné ingredience

TĚSTO: 250 g polohrubé mouky, 4 lžíce ledové vody, 1 větší špetka soli, 125 g másla nebo margarínu NÁPLŇ: 700 g cibule, 100 g prorostlé slaniny, 30 g. másla nebo margarínu, 150 g strouhaného ementálu, 1/4 l kysané smetany, 2 vejce, sůl, pepř, mouka na vyválení

Postup přípravy

Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout v ledničce v chladnu (za tu dobu si bez problému stihnete připravit vše na náplň).
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky (já ještě vždy oddělím jednotlivá kolečka, aby se s nimi lépe pracovalo). Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout na suchou pánev (mám teflonku, tudíž nedávám žádný olej pod slaninu - sama pustí šťávu). Přidáme kroužky cibule a opékáme cca 5 minut - cibule musí lehce změknout, ale nesmí být usmažená do tmava.
V míse umícháme strouhaný sýr se smetanou, vejci a máslem, osolíme, opepříme. Přidáme cibulovou směs - klidně rovnou z pánve, nenechávám chladnout.
Těsto vyválíme a vyložíme jím předem vymazanou formu - já mám pekáček - viz. foto. Na těsto nasypeme hmotu - bude lehce tekutá, dobře se s ní manipuluje.
Pečeme v troubě cca 45 minut při 200°C - respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

Přeji dobrou chuť a dejte vědět, zda vám chutnalo....,-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

SONULKA 31. 3. 2010, 12:06
Děkuji za inspiraci určitě vyzkouším (hello) (flower)
handaska 1. 4. 2010, 10:15
@SONULKA Děkuji, Soni, za důvěru :-$ :-$ dejte vědět, zda se povedl a zda chutnal (zajic) (zajic) Můj manžel moc sladké nemusí, takže po tomhle by se utloukl ,-) ,-) ,-) Papa

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie