Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Trubičky z listového těsta s bílkovou náplní (kremrole)

0.0
Trubičky z listového těsta s bílkovou náplní (kremrole)

Potřebné ingredience

balíček listového těsta, (z 1 balíčku těsta je 10-15 velkých trubiček)
300 cukru krupice,
150g bílků,
80ml vody,
možno (ale nemusí být cit. šťáva)

Postup přípravy

Trubičky si upečeme a naplníme tímto krémem: 2/3 množství cukru si svaříme s vodou. Vaříme tak dlouho až se nám na bokách hrnce budou dělat bubliny (tzv. cukrový rozvar). Já kvalitu zkouším tak, že mám jednu kovovou metličku s ouškem, které namočím do rozvaru, očko se zatáhne jako u bublifuku a když fouknu, tak se mi dělá řetěz bublin. Chvilku to trvá než se začne očko zatahovat a pak se ještě musí zkoušet než začne ten řetěz z bublin. Pak je rozvar akorát. Ten horký nalévám úplně malým proudečkem do téměř vyšlehaných (šlehajících se) bílků. Zde se taky může přidat ta citr. šťáva. Došlehám do vychladnutí a plním.

Bílky začínám šlehat s 1/3 cukru až mi začne vařit rozvar, pak to tak nějak vyjde, že jsou skoro vyšlehané akorát, když je hotový i rozvar.

Množství krému postačí na 30-40 trubek

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nelinka11 22. 2. 2008, 12:39
Ahoj,dnes jsem dělala tyto trubičky.Krásně šly sundat, ale problém je v krému.Mám ho strašně řídký. Čím to je? 8o|
stencon 22. 2. 2008, 13:43
@nelinka11 Tak tady mě napadá asi jen to, že jste nalila rychle rozvar, nebo měla málo vyšlehané bílky (nalívat až do vyšlehaných). A rozvar se musí nalívat opravdu pomaličku... *-) *-) A nebo moc vyšlehané bílky... *-) *-) Přisypte normální moučkový cukr... (sice to bude trošku křupat mezi zubama, ale spravíte hustotu). Někdo to tak dělá i origoš... (H) (H)
nelinka11 22. 2. 2008, 20:48
@stencon No asi to bude tím rozvarem. JAk dlouho asi se má vařit? Do bílků jsem to nalévala opravdu jen malinkým proudem. Trubičky jsou skvělé. Ještě mi ten krém zůstal a v míse vidím, že se mi udělaly dvě vrstvy-dole jakoby voda a nahoře bílky. Asi jsem nešika
stencon 22. 2. 2008, 21:05
@nelinka11 buď rozvar, nebo moc (nebo málo) ušlehané bílky. Jiná varianta už není. Zkuste znova prošlehat a přidat ten moučkový cukr, který vlhkost pohltí... Vyhodit se to dá vždycky. A s tou délkou vaření: musí řetízkovat (dělat řetěz bublin)... Chce to cvik a odhad... Tento recept je origo z cukrářských norem a hodně lidí si ho usnadňuje šleháním bílků nad parou a nedávají roztok - mě by ale upadla ruka (H) (H) (H) Tohle je pro mě jednodušší ;-) Nezoufejte, snad příště (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie