(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Kuřecí řízky v letní peřině-děkuji Majdě1512

Potřebné ingredience
Suroviny: kuřecí stehení řízky, koření, co má kdo rád, (já jsem dala krkovička s česnekem), česnek, cibule, anglická slanina, bílá paprika, křen, kečup, sýr ementálského typu, sůl, vývar (nebo vývarovou kostku), trošku hladké mouky, pažitka, olej
Postup přípravy
Postup
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením z obou stran. Poté prudce osmažíme na trošce oleje. Do vedlejšího pekáčku si naskládáme cibuli a česnek nakrájené na kolečka, přendáme maso a zákápneme troškou výpeku z pánvičky. Na řízky poklademe další kolečka cibule, posypeme strouhaným křenem a zakápneme kečupem, položíme plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou papriku a naposledy položíme sýr.
Výpek opět přivedeme k varu a přidáme vývar (nebo trošku vody a bujón), okořeníme, dosolíme a lehce zahustíme (dle potřeby) hladkou moukou ve trošce vody a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku. My měli štouchané brambory,hodí se i hranolky,americké brambory
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením z obou stran. Poté prudce osmažíme na trošce oleje. Do vedlejšího pekáčku si naskládáme cibuli a česnek nakrájené na kolečka, přendáme maso a zákápneme troškou výpeku z pánvičky. Na řízky poklademe další kolečka cibule, posypeme strouhaným křenem a zakápneme kečupem, položíme plátky anglické slaniny, na kolečka nakrájenou papriku a naposledy položíme sýr.
Výpek opět přivedeme k varu a přidáme vývar (nebo trošku vody a bujón), okořeníme, dosolíme a lehce zahustíme (dle potřeby) hladkou moukou ve trošce vody a přidáme nadrobno nakrájenou pažitku. My měli štouchané brambory,hodí se i hranolky,americké brambory
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
TERĎ´AK
(upraveno)
6. 9. 2012, 20:54
Marci,vypadá to skvěle,už teď se mi sbíhají sliny.Určitě brzy vyzkouším.Nechápu,jak někdo může hodnotit,aniž by to vyzkoušel.Nenechte si tím zkazit náladu

nahlásit
marky18
(upraveno)
2. 8. 2012, 1:11
Marcelko, moc děkuji za tip na nějaké nové okořenění kuřecích řízků!!!Dle diskuze dím, že komentující matky jsou vskutku nevytížené a krafající ženy. Vždy mrkám na receptíky, jak najít něco, již doma vařené, ale s nějkou zajímavou obměnou, a ta ve vašem receptu byla nalezena. díky vám, že jste recept vložila a přeju hodně pevné nervy na nevyrovnané BIOmatky!!! Já vám moc děkuji Za tip-ještě jednou!!


nahlásit
Vlr.Buckova
(upraveno)
21. 6. 2012, 22:33
nejedl to někdo už?
nahlásit
shachme
(upraveno)
21. 6. 2012, 20:23
Jídlo na obrázku fakt lákavě nevypadá... a když si přečtu recept, tak se musím smát...Babica by z vás měl radost!

nahlásit

marz
(upraveno)
22. 6. 2012, 15:04
@shachme
ale Babica má několik receptů i tady na mmb-a jeden nebo dva jsem zkoušela.-a bylo to velice jedlé.

nahlásit

lidare
(upraveno)
21. 6. 2012, 21:36


nahlásit

Mata3636
(upraveno)
21. 6. 2012, 8:56
toto je pre mňa podobná patlanina ako knedlíkové prekvapenie. na mäso nakladieme bez ladu a skladu všetko, čo v chladničke máme, posypeme to eidamom a hurá - obed z jedného hrnca je na svete. tu je inovácia chren, podobných rádoby receptov je tu hafo. prečo, preboha, prečo?
nahlásit

marz
(upraveno)
21. 6. 2012, 17:07
@Mata3636
nepřehánějte-jeden kuchař pohanil recepty z mmb-to je toho.To přece neznamená, že se všichni začneme urážet.

nahlásit

Mata3636
(upraveno)
21. 6. 2012, 20:00
@marz
mne nejde o preháňanie a už vôbec nie o urážanie. ale niektoré ženy akokeby sa predháňali v tom, že sa im podarí skombinovať nemožné a ked to tu uverejnia, tak budú za skvelé kuchárky, pod receptom plno pochvalných komentárov a tlieskajúcich smajlíkov. nebolo by lepšie, keby to mäsko bolo len osolené, okorenené, opečené na prírodno, k tomu na masle podusená cibuľka so šampiňónmi, alebo mladá fazuľka, hrášok, špargľa? žiadne koreniny, smotana, syry, čistá chuť mäsa a zeleniny. ja viem, že to nie je až také zaujímavé a exkluzívne a pod takým rcp by neboli desiatky komentárov. ale ved o tie nejde a radšej potešiť jedného človeka, ako znechutiť desiatky.
nahlásit

lenina
(upraveno)
21. 6. 2012, 20:22
@Mata3636
Čistá chuť masa, hrášek, fazole a žampiony jsou sice super, ale je to dokola na jedno brdo, nemyslíte?
nahlásit

Mata3636
(upraveno)
21. 6. 2012, 20:44
@lenina
a do všetkého pchať slaninu, eidam, taveňáky, kečup je lepšie? radšej holý plátok mäsa s chlebom ako toto
nahlásit

Jia
(upraveno)
21. 6. 2012, 22:17
@Mata3636
A nutí vás někdo, abyste to vařila nebo jedla
? Uvařte si co chcete


nahlásit

lenina
(upraveno)
21. 6. 2012, 22:24
@Jia
Jitko tady jde totiž o to, kdo je lepší matka a kuchařka.Každá, která nedej bůh smaží, nebo používá kečup, byť minimálně , je ta nejhorší, děti by jí měli sebrat do kojeňáku,a jí zavřít na pár let Vždycky jsem se držela zlaté střední cesty, vařím zdravá, i méně zdravá jídla, prostě normálně žijeme Jsou tu někdy fakt děsné blafy, ale tohle mi zas nijak hrozné nepřipadá, prostě jídlo, které může být dobré a paní ho určitě nedělá denně
nahlásit

marz
(upraveno)
22. 6. 2012, 15:02
@lenina
tak v tomto s váma souhlasím

nahlásit

Jia
(upraveno)
21. 6. 2012, 22:31
@lenina
Leni, mám stejný názor jako vy. Mimochodem všimla jste si, že "nejmoudřejší" a ty co nejvíc kritizují nepřispěly ani jedním receptem
? Ale ohrnovat nos jim jde skvěle



nahlásit

Mata3636
(upraveno)
22. 6. 2012, 10:06
@Jia
tento argument milujem. pár receptov mám na slovenskom mmb. kedže varím klasické jedlá, nepociťujem potrebu ich tu vkladať a vôbec, počiatočná chuť a nadšenie ma prešli, teraz tu chodím len niekedy. v tomto prípade to bolo tak, že v posledne komentovaných rcp boli pekne za sebou: knedlíkové prekvapenie, kuracie s chipsami a tento rcp. bola som trocha v šoku z týchto rcp, preto som napísala kritický komentár. a aby bolo jasné, aj ja používam kečup, tavený syr a podobné "nezdravé" veci, ale tieto rcp boli u mňa už cez čiaru. len toľko na vysvetlenie
nahlásit

lenina
(upraveno)
21. 6. 2012, 22:59
@Jia
Mě tohle prostě vadí, přijde mi to jak hra, kdo najde víc receptů, které nejsou uplně nejdokonalejší a nejzdravější, vesele je pohanět.Pak připomenout, jak ony vaří zdravě a dokonale. Jenže to není jen o tom, jak by chtěla vařit žena, je to o tom, co jí třeba taky sní manžel.Moji kamarádku chlap opustil se slovy-ty její otruby a saláty a žvance bez chuti už jíst prostě nebudu. Chlap, který makal na 4 směny u lisu, takže potřeboval pořádné jídlo. Všeho moc škodí, i toho špatného, i toho dobrého. Já třeba dnes dělala květák jako mozeček a brambory(snad proboha nevadí cibulka osmažená na normálním a ne olivovém oleji) Zítra to vidím na nějaké těstoviny, asi špagety, tak snad to přežijeme V sobotu bude sekaná a v neděli pečené kuře(na másle a posypané grilovacím kořením) To jen pro příklad, aby to nevypadalo, že matlám zpotvořeniny typu obalovaných knedlíků ale zase neřeším obyč olej, máslo atd

nahlásit

lenina
(upraveno)
21. 6. 2012, 22:14
@Mata3636
Jak do všeho?Komentujeme tady jeden recept, tak hned z paní nedělejte prznitele žaludků. Myslím, že toto jídlo nejedí denně, taky někdy udělám jídlo zdravé, někdy méně, nejsem holt biomatka, ale normální člověk a normálním přístupem k jídlu. Navíc je to každého věc, pokud vy budete jíst stále plátek masa s chlebem, jezte si ho, ale prosím nechte na druhém, co bude jíst on. Jsou tu mnohem horší recepty, než je tento. Mimochodem-tavěňák v receptu nevidím, co je tak strašného na občasné slanině a eidamu nechápu a kečup může být i poměrně kvalitní

nahlásit

jana + 2
(upraveno)
21. 6. 2012, 17:32
@marz
no ono se staci podivat na ty recepty tady, vetsina jich je
a todle je jeden z nich. fotka mi staci, aby me to odradilo.

nahlásit

Jia
(upraveno)
21. 6. 2012, 17:46
@jana + 2
Máte lepší fotky toho co jste navařila
? V receptech máte akorát pytlík se sušenkama


nahlásit

jbanca
(upraveno)
21. 6. 2012, 6:47
proč na kuře koření"krkovička ,česnek" ?????????????????????????????????????
nahlásit

enkka
(upraveno)
6. 9. 2012, 21:31
@jbanca
to je recept jak od babici, když nemáte...tak tam dejte...

nahlásit

sarah04
(upraveno)
1. 8. 2012, 19:36
@jbanca
asi protože ho má ráda nebo neměla jiné po ruce,já taky na kuře dávám jakékoliv koření co najdu doma ne jen koření na kuře...každý snad podle chuti né?????

nahlásit
Vera N
(upraveno)
25. 5. 2012, 10:22
Vyzkouším v pomalém hrnci. Určitě to bude dobrůtka.

nahlásit