Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Chlodnik - studená řepná polévka

0.0
Chlodnik - studená řepná polévka

Potřebné ingredience

1 litr kefíru, podmáslí a nebo acidofilního mléko, 500g červená řepy, 1 okurka salátovka, čerstvý kopr, zakysaná smetana, sůl, pepř, nové koření, cukr, hořčice 4 vejce 4 brambory

Postup přípravy

Syrovou řepu oloupáme, pokud máme řepy i s listím, tak to nasekáme na hrubo. Zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme pár kuliček pepře, nového koření a bobkový list.

Uvařenou řepu nastrouháme do řepného vývaru a smícháme s kysaným mlékem. Přidáme nastrouhanou okurky, na jemno nasekaný kopr a jarní cibulku. Dochutíme pepřem, solí a cukrem.

Můžeme přidat i lžičku dobré hořčice. Dáme pořádně vychladit. Před servírováním přidáme nasekaná, natvrdo uvařená vejce a třeba v Litvě k tomu dostanete ještě horký brambor vedle na talířek.

Polévka je krásně osvěžující a přesvědčí i nejzavilejší odpůrce řepy, že to vlastně je úžasná zelenina.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hvezdamodra 14. 6. 2012, 4:26
FOTKA BY NEBYLA??????????????????? :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie