Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

CIZRNOVÁ KAŠE - bez předešlého namáčení cizrny

0.0
CIZRNOVÁ KAŠE - bez předešlého namáčení cizrny

Potřebné ingredience

Cizrna, máslo, mléko, sůl, cibule, česneková sůl.

Postup přípravy

Cizrnovou kaši dělají u malé v MŠ a chutná jí, tak jsem se včera rozhodla vyzkoušet. Všude v receptech se ovšem cizrna napřed na několik hodin namočí do vody. To jsem ovšem nevěděla, tak jsem se pokusila uvařit kaši podle sebe.

Půl balíčku cizrny jsem dala do papiňáku, dala trochu soli, zalila vodou a vařila 35 min. na vysoký tlak (záleží na typu hrnce - my volíme vysoký nebo nízký tlak). Mohlo by se i o chvilku déle, ale stačilo to. Rozmačkala jsem, přidala máslo, mléko (dle chuti) a zamíchala mixérem. Cibulku jsem osmažila a vmíchala do kaše + dochutila česnekovou solí. K tomu jsme měli párek, ale dalo by se i uzené či jiné maso. Kaši jsem jedla poprvé a byla výborná, úspěch u celé rodiny. Naše malá, milovnice párků, snědla včechnu kaši a párek nedojedla :-).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Brambora1 19. 9. 2012, 1:10
Díky všem za chválu :-) (Y) :-). Jsem ráda, že Vám chutná.
Ifča13 17. 9. 2012, 23:27
Báro, dobrý večer, díky za bezva recept...Manžel prohlásil, že cizrna už je vrchol, ale když to ochutnal, tak se mě zeptal, jestli by se to nemohlo jmenovat jinak ,-) Děkuji a všem doporučuji...iva Kapustová
marky18 24. 7. 2012, 23:29
Díky za tip (clamp) (clamp)
Irča1408 21. 7. 2012, 11:37
Barborko, kaši jsem dělala a je výborná (clamp) (clamp) (clamp). Já namáčela, nemám papinňák Irča s rodinkou

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie