Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Zdravé a dobré rizoto s tofu

0.0
Zdravé a dobré rizoto s tofu

Potřebné ingredience

Kulatozrnná RÝŽE (můžeme místo ní na obměnu použít i třeba JÁHLY nebo BULGUR), CIBULKA nebo PÓREK, MRKEV, HRÁŠEK, vývar nebo bujonová kostka, TOFU, sůl, pepř, kmín - Neudávám množství, toto je recept z mé hlavy a vše bylo od oka, případné dotazy ráda zodpovím.

Postup přípravy

Na rozpálenou hlubší pánev nalijeme jakýkoliv jednodruhový OLEJ a na něm krátce osmahneme lahůdkovou (může být jarní či "normální") CIBULKU s MRKVÍ nakrájenou na malé kousky. Přisypeme propláchnutou RÝŽI a zalijeme VODOU či vývarem (2x tolik co rýže). Osolené a okořeněné dle vlastní chuti necháme pomalu dusit do měkka až se vydusí téměř všechna tekutina (je dobré nenechat vydusit všechnu tekutinu, aby nebylo rizotko příliš suché). Já jsem v troše vody rozmíchala MISO pastu a dolila na rýži. Ke konci dušení přidáme sterilovaný HRÁŠEK a na malé kousky nakrájené TOFU.
Tofu mnou použité bylo s řasou, používám i uzené, jakékoliv ochucené postačí chvilku prohřát. Použijete-li natural bílé, je dobré ho na chvíli naložit v sojovce a nechat trochu déle tepelně upravit.
Na talíři si manžel žádal ještě posypat nastrouhaným SÝRem, ještě jsem dozdobila pažitkou.
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

alex25 22. 6. 2012, 15:01
(Y) dělám ho velmi podobně a tofu dávám uzené :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie