Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

JAHODOVÝ KOLÁČ-DĚKUJI MAMINCE 37256

0.0
JAHODOVÝ KOLÁČ-DĚKUJI MAMINCE 37256

Potřebné ingredience

***120 g tuku*** *** 100 g cukru (já používám krupici či krystal)*** *** 2 celá vejce*** *** 2 dcl mléka*** ***400 g polohrubé mouky*** ***citronová kůra*** ***vanilkový cukr*** ***trochu soli*** ***1 prášek do pečiva*** ***ovoce, v tomto případě jahody *** na žmolenku: máslo cca 120 g, cukr krystal nebo krupice a polohrubá mouka***

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Tuk, cukr a celá vejce trochu utřeme. Potom přidáme zbytek surovin a zamícháme. Vzniklé těsto není ani řídké ani husté. Lžící nebo stěrkou si na vymazaném plechu a vysypaném plechu (já vysypávám nejraději kokosem) uděláme hromádky, které potom rozetřeme po celém plechu.
Na rozetřené těsto nandáme jahody - velké jahody půlím a řezem dávám na plech. Malé jahody ponechávám celé. Potom jahody trochu pocukrujeme. A nakonec jahody posypeme žmolenkou.

Žmolenku uděláme tak, že máslo si rozpustíme a nalijeme do misky či hlubokého talíře. Přisypáváme polohrubou mouku a cukr a vždy promícháme. Děláme to tak dlouho dokud nám nevznikne sypká hmota, kterou nasypeme na jahody. Přidáváme vždy přibližně stejné množství mouky a cukru, ke konci přidáme o něco více cukru nebo už můžeme dosypávat jen cukr.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 21. 7. 2015, 8:48
(Y) (Y)
Alik 35 20. 7. 2015, 22:40
Super recept!!!! Už jsem dělala koláč s jahodama, rybízem a borůvkový se právě peče (Y) (Y) (Y) A ta žmolenka!!!! Výborný nápad tuk rozehřát!!! (clamp) (clamp)
tommee 9. 7. 2014, 16:12
mňamka, jen jsem teda tu žmolenku nějak nemohla pořád užmolenkovávala až jsem tam dala asi moc cukru a je to teď teda pěkně slaďoučký (H)
Ssara 27. 6. 2013, 0:11
uz si mlaskam (F)
latramvai 2. 7. 2012, 18:37
(kytara) (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie