(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
JAHODOVÝ KOLÁČ-DĚKUJI MAMINCE 37256
Potřebné ingredience
***120 g tuku*** *** 100 g cukru (já používám krupici či krystal)*** *** 2 celá vejce*** *** 2 dcl mléka*** ***400 g polohrubé mouky*** ***citronová kůra*** ***vanilkový cukr*** ***trochu soli*** ***1 prášek do pečiva*** ***ovoce, v tomto případě jahody *** na žmolenku: máslo cca 120 g, cukr krystal nebo krupice a polohrubá mouka***
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Tuk, cukr a celá vejce trochu utřeme. Potom přidáme zbytek surovin a zamícháme. Vzniklé těsto není ani řídké ani husté. Lžící nebo stěrkou si na vymazaném plechu a vysypaném plechu (já vysypávám nejraději kokosem) uděláme hromádky, které potom rozetřeme po celém plechu.
Na rozetřené těsto nandáme jahody - velké jahody půlím a řezem dávám na plech. Malé jahody ponechávám celé. Potom jahody trochu pocukrujeme. A nakonec jahody posypeme žmolenkou.
Žmolenku uděláme tak, že máslo si rozpustíme a nalijeme do misky či hlubokého talíře. Přisypáváme polohrubou mouku a cukr a vždy promícháme. Děláme to tak dlouho dokud nám nevznikne sypká hmota, kterou nasypeme na jahody. Přidáváme vždy přibližně stejné množství mouky a cukru, ke konci přidáme o něco více cukru nebo už můžeme dosypávat jen cukr.
Tuk, cukr a celá vejce trochu utřeme. Potom přidáme zbytek surovin a zamícháme. Vzniklé těsto není ani řídké ani husté. Lžící nebo stěrkou si na vymazaném plechu a vysypaném plechu (já vysypávám nejraději kokosem) uděláme hromádky, které potom rozetřeme po celém plechu.
Na rozetřené těsto nandáme jahody - velké jahody půlím a řezem dávám na plech. Malé jahody ponechávám celé. Potom jahody trochu pocukrujeme. A nakonec jahody posypeme žmolenkou.
Žmolenku uděláme tak, že máslo si rozpustíme a nalijeme do misky či hlubokého talíře. Přisypáváme polohrubou mouku a cukr a vždy promícháme. Děláme to tak dlouho dokud nám nevznikne sypká hmota, kterou nasypeme na jahody. Přidáváme vždy přibližně stejné množství mouky a cukru, ke konci přidáme o něco více cukru nebo už můžeme dosypávat jen cukr.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
21. 7. 2015, 8:48
Alik 35
(upraveno)
20. 7. 2015, 22:40
Super recept!!!! Už jsem dělala koláč s jahodama, rybízem a borůvkový se právě peče A ta žmolenka!!!! Výborný nápad tuk rozehřát!!!
tommee
(upraveno)
9. 7. 2014, 16:12
mňamka, jen jsem teda tu žmolenku nějak nemohla pořád užmolenkovávala až jsem tam dala asi moc cukru a je to teď teda pěkně slaďoučký
Ssara
(upraveno)
27. 6. 2013, 0:11
uz si mlaskam
latramvai
(upraveno)
2. 7. 2012, 18:37