Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Dinosaurus pro Sašku

0.0
Dinosaurus pro Sašku

Potřebné ingredience

2 světlé piškotové korpusy, 1 kefírový zákusek (jako tmavá vrstva), meruňkový džem, karamelový salko krém (máslo a použila jsem už originál zkaramelizované salko), krém z ledových kaštanů, dvoje kompotované mandarinky, necelý ananas.kompot, na potažení pomerančový smartflex a na dozdobení mléčný marcipán. \
\
a taky spousta spousta inspirace tady na MMb, za které maminkám moc děkuji :-)

Postup přípravy

Upekla jsem postupně 2 piškotové korpusy světlé - jeden ze 4 vajec, ale i tak byl dost vysoký, druhý ze 3 na menším plechu, místo kakaového piškotu jsem použila kefírový zákusek. inspirována dinosauřími dorty na MM jsem si udělala z papíru šablonu, podle které vyřízla 3 pláty. potírala jsem džemem, střídavě krém salko a kaštanový, pokladla ovocem, 4.vrstvu už jsem kládala ze zbytků, pátou už jen trochu na hřbet a hlavu. pak jsem na dotvarování použila trochu punčoviny a potahovala smarflexem (obarvený práškovými barvami). na drobnosti jsem využila mléčný marcipán. dortík se líbil a hlavně dcera pořád vymýšlela, co chce, každý den to bylo jinak, ale nakonec byla moc nadšená a ostatní taky, chutově taky prošel a nakonec to ani nebyla taková hrůza, jak jsem čekala, dělal se docela dobře :-)

první vyříznutý korpus... na povrchu nic moc, ale v dortu se to srovnalo...

tmavá vrstva - kefírový zákusek

vrstvy jsem mazala meruňkovým džemem, krémem a ty první 3 ještě i ovocem

hotové 3 vrstvy....
4. vrstva byla už skládaná z odřezků a 5.jsem dávala piškot jen na záda a hlavičku

kousek piškotu jsem připlácla jako nožičky a očnicové oblouky. nakonec mi tlama přišla dost vysoká, tak jsem ten spodní korpus pod hlavou odřízla... sice podle předpokladu se pak kapku natrhl krk, ale stejně jsem to ještě mazala a potahovala, tak to ve výsledku nebylo znát.

po poslední vrstě jsem trochu pomazala a dotvarovala hřeben na zádech, hlavu a nožičky punčovinou a potřela naposledy krémem (toho bylo potřeba dost, na karamelový 3 másla a 1,5 salka a pak ještě tak cca půl litru krému z ledových kaštanů - ten jsem měla zbytek z minula, z mražáku... stačilo jen přešlehat a chutově byl stejný jako čerstvý)

potaženo :-) poprvé jsem vyzkoušela práci se smartflexem a byla to paráda... pořád nemůžu udělat ideální marcipán, tak toho byla oproti marcipánu pohodička. chutově mi připomíná mambo bonbony (použila jsem smartflex s pomerančovou příchutí),a až na zaryté marcipánové přívržence většině chutnal :-)

na dozdobení už nebylo moc času (jako vždy vyrábím dort na poslední chvíli), navíc doma bylo 29 st, musela jsem pořád chladit, takže jenom takto... použila jsem i mléčný marcipán.

z boku

a ze zadu :-)

a tady ještě na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

darinka30 2. 7. 2012, 18:42
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ssonda 2. 7. 2012, 11:52
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) krásný dino,a skvělý postup |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Martinka007 2. 7. 2012, 11:45
pecka
backa 2. 7. 2012, 7:42
|:o) |:o) |:o)nádherný a perfektní fotopostup (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
gabka32 2. 7. 2012, 13:50
@backa děkuji :-) postup mohl být lepší, ale byla jsem do dortu tak zabraná, že jsem zapomínala fotit :-P

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie